Sony predstavlja PlayStation 5 za praznike 2020. godine

Gadget

Sony je objavio da bi predstavljanje nove konzole Playstation 5 trebalo da uslijedi za praznike 2020.godine. Ova informacija otkrivena je na PlayStaiton blog postu, tako da je možemo uzeti za pouzdanu.

Takođe je otkriveno da će kontrolori imati dvije nove funkcije – haptic feedback i adaptive triggers. Takođe će imati USB-C port za punjenje, a baterija većeg kapaciteta će zbog toga učiniti da i sami džojstici budu malo teži. Međutim navodi se da će i dalje biti lakši od Xbox One džojstika.

Wired piše da će dvije inovativne mogućnosti džjostika imati visoku mogućnost za programiranje te da će na različite načine moći da se koriste u igrama. Haptic feedback utiče na motore u lijevom i desnom dijelu džojstika i imaće velikog udjela na utisak kretanja vašeg karaktera radom tih motora. Adaptive trggers će na isti način prenositi utisak zatezanja strijele u igrama ili povlačenja obarača na pištolju. Prethodne glasine o ray tracing tehnolgiji koje govore da će biti dio PS5 konzole izgleda da sadrže nešto istine jer je ta informacija potvrđena, ali je dodato da će ta tehnologija biti dio hardverskog rješenja i da će biti ugrađena u novu Sony-jevu konzolu.

Sada je poznato i da će PS5 koristiti optičke diskove i dalje i to u kapacitetu od 100GB, a da će ti diskovi biti sposobni da puštaju i 4k Bluray sadržaj. Instaliranje igara sa diskova biće obavezno. Ipak, Sony još nije želio da da komentar kada je izgled konzole u pitanju, tako da ćemo na tu informaciju morati da sačekamo do nekog sljedećeg curenja fotografija na internetu.