Ovako je izgledalo na modnoj reviji Hugo Boss u Milanu

Moda

Stil je momentalno prepoznatljiv, ali ne može se definisati. Za proljeće/ljeto 2020, BOSS putuje iz Njujorka u italijansku modnu prestonicu Milano, gdje se njihove zajedničke strasti za zanatskim radom i ličnim izražavanjem kroz stil sjedinjuju u novu kolekciju: BOSS Individuals.

Sa prekookeanskog ugla gledanja, nova kolekcija otkriva mnoge aspekte BOSS-ovog muškarca i žene: kombinovani na načine da su oboje jedinstveno lični i nepogrješivo BOSS. Sofisticiranost brenda je redefinisana, odražavajući novi stav prema odijevanju tokom ulaska u novu deceniju – onu koja moć pojedinaca stavlja u sam centar.

Dok započinju novo poglavlje u Italiji, dio Velike Jabuke ostaje sa njima. Grad služi kao inspiracija, a na dizajn nove kolekcije uticali su legendarni neboderi, lokacije na obali i, naravno, ljudi.

Odijela su ležerna, a sportska odjeća je modernizovana, što otvara nove mogućnosti za kombinovanje. Istina BOSS naslijeđa, krojenje je čisto i sofisticirano, dok je sportska odjeća izražena oštrim krojevima i unapređenim materijalima. Za žene, kratke, uredno rezane jakne u struku se lako upasuju, kombinovane sa pantalonama širokih nogavica ili dugim suknjama, dok maxi svilene haljine nude ljetnju eleganciju.

Prekrivajući mnoge izglede, kaputi su upotpunjeni korisnim elementima od sjajnog pamuka, ili izrađeni od nappa kože i ultra mekanog antilopa. Sjajne tkanine dodaju dodatnu dozu modernosti gornjim dijelovima.

Zamršena izrada odražava dubine ispod površine, čekajući da se istraže. Koža je u fokusu- patchwork, ljepljen, laminiran, i laserski sječen za stvaranje lepršavih haljina. Ljetnje pređe od svile i pamuka čine džempere otvorenog tipa, dok su sportske pantalone precizno izrađene od lagane tehničke tkanine.

Boje su takođe svježe i svijetle sa momentima smjelih. Teget, okean, svijetlo i bazen plavo, se susreću sa mint zelenom, pijesak i krem bojom, sa dodatkom crvene i žute. Nijanse su čisto izvedene kao izgled od glave do pete ili podijeljene na pruge i geometrijske oblike.

Izlazeći na pistu, muške kožne sandale sa kaiševima i patike nalaze se tik uz ženke papuče od čvrste i pletene kože. Aksesoari imaju oblik kompaktnih torbi blok boja, a muške kožne torbice i rančevi su obilježeni inicijalima pojedinačnih korisnika.