Zlatni toalet sa dijamantima vrijedan 1,3 miliona dolara

Ekstravagantni toaleti više nisu nešto neobično i neočekivano, već su postali dio naše svakodnevice.

Ipak, ovaj trend na sasvim novi nivo prenosi toaletna šolja kreirana od zlata, koja dolazi sa preko 40.815 dijamanata na svom obodu. Svojevrsni zlatni tron upravo je predstavljen na šangajskom sajmu, a očekuje se da će njegova cijena biti 1.3 miliona dolara.

Ekskluzivni toalet proizvodi brend Coronet, jedan od Aaron Shum Jewelry brendova. Zahvaljujući svojim nevjerovatnim specifikacijama, toaletna šolja će dobiti svoje mjesto u Ginisovoj knjizi svjetskih rekorda, za najviše dijamanata iskorišćenih na WC šolji. Ipak, moramo naglasiti da toalet zvanično nije dostupan za kupovinu, već će se vjerovatno naći u muzeju, gdje više ljudi “može uživati u njemu”.

Ovo inače nije prvi put da su vijesti o zlatnom toaletu osvojile čitav svijet. Ranije ove godine, toalet od čistog zlata nazvan America, ukraden je iz Blenhem Palace, rodnog mjesta Vinstona Čerčila. Slično tome, 2001.godine, biznismen iz Hong Konga je prema navodima potrošio više miliona na toalet koji je u sebi sadržao i zlatnu toaletnu šolju.

Ukoliko se kvalifikuje za Ginisovu knjigu rekorda, Coronet zlatni toalet će biti njihov deseti rekord, pošto slavni brend već nosi titule za najviše dijamanata na časovniku i tašni.