Pininfarina predstavlja svoj novi koncept jahte

Lux

Prošlo je dvije godine otkako je italijanski dizajnerski brend Pininfarina otkrio nevjerovatni koncept superjahte, Aurea, koji je razvijen u saradnji sa italijanskim brodogradilištem Rossinavi.

Dva brenda su odlučila da se ponovo udruže, kako bi predstavili uglađenu, elegantnu 65 metara dugačku superjahtu nazvanu SuperSport 65. Koncept kruzera u boji hroma dizajniran je tako da posjeduje konstrukciju od aluminijuma, a po prvi put je predstavljen svijetu tokom šezdesetog izdanja sajma nautike u Fort Loderdejlu.

Inspirisana sportskim automobilima visokih performansi i grand turerima, SuperSport 65 koncept jahta odiše ikoničnim Pininfarina dizajnerskim jezikom, koji inkorporira fluidnost i elegantne linije. Automobilske reference slavnom Pininfarina Gran Turismo modelu se mogu jasno uočiti u opčinjavajućim oblinama jahte i njenom cjelokupno fluidnom izgledu. Pramac i krma su povezani jednom linijom, dok je most jedan od glavnih elemenata broda.

65 metara dugačka jahta ima ukupno šest kabina, koje mogu primiti do 12 gostiju. Donja paluba sadrži kokpit, sobu sa motorom i sedam kabina koje su rezervisane za posadu. Kada se radi o pogodnostima, brod ima bazen i đakuzi na oba kraja, kao i nekoliko prostora za uživanje, sa sofama pravljenim po mjeri. SuperSport 65 jahtu pokreće novi sistem propulzije sa četiri motora, koji izbacuje 2.600 konja. Zahvaljujući laganoj konstrukciji, jahta može dostići maksimalnu brzinu od 30 čvorova, dok ima obim od 4.000 nautičkih milja, kada krstari brzinom od oko 12 čvorova.