Jedinstveni časovnik sa najvećom preciznošću

Minimalistička estetika ovog modela u centar naše pažnje stavlja njegov zvjezdani brojčanik od aventurina. H. Moser & Cie brend dobio je svoju reputaciju tako što je svoje ime zadržao van brojčanika svojih modela, posebno kada se radi o Concept seriji. Oni takođe izostavljaju markere, brojeve, indekse, a na jednom modelu čak i kazaljke sa brojčanika.

Rezultat je ono što je preostalo – u ovom slučaju, faza mjeseca, sa kazaljkama koje nam prikazuju sate, minute i sekunde, kao prave izjave stila i izvrsnosti. Časovnici u Moser Concept kolekciji poznati su po svojim Fume brojčanicima, efektima kreiranim jednom bojom i inovativnim detaljima. Možemo slobodno reći da je to njihov upečatljivi stil, koji zajedno sa oblikovanom bazom i kazaljkama u formi lista pomažu da se jedan časovnik identifikuje kao deo njihovog kreativnog opusa, bez samog imena brenda. U ovom slučaju, brojčanik je kreiran od aventurina, što je idealna poleđina za fazu mjeseca.

Aventurin se najčešće opisuje kao mineral, ali je zapravo jedinjenje koje je stvorio čovjek, koristeći topljeno staklo, u kombinaciji sa filerima od bakra, prije oko jednog vijeka. Jedinjenje je nastalo na ostrvu Murano, nedaleko od Venecije. Zapravo, aventurin predstavlja čudnovatu jukstapoziciju u svijetu dragulja – obično, verzija koju je stvorio čovjek, predstavlja pokušaj imitacije onoga što je stvorila priroda, ali u ovom slučaju, staklo predstavlja daleko ljepši izgled od minerala.

Časovnik predstavlja indikator faze meseca u najčistijoj formi. On nema indeks male sekundare, koji je obično uparen sa fazon mjeseca na poziciji šest sati, i svakako ne sadrži logo. Brojčanik nema ni Swiss Made obilježje na sebi, tako da ništa ne remeti njegovu vrhunsku estetiku.

Endeavour Perpetual Moon Concept model jedan je od najprecizinijih faza mjeseca na tržištu, sa jednodnevnom devijacijom na svakih 1.027 godina. Ručno navijajući mehanizam, HMC 801 ima sedmodnevnu rezervu energije, a njen status se može provjeriti na poleđini kućišta, gde se ujedno nalazi logo slavnog brenda. Prečnik brojčanika je 42 mm, a kućište dolazi u varijanti od 18-karatnog crvenog zlata (39.900 dolara) ili čelika (35.000) dolara, pri čemu su oba izdanja ograničena na samo pedeset komada.