Bulgari predstavlja časovnik vrijedan milion dolara

Tokom proteklih nekoliko godina, Bulgari i njihova Octo kolekcija časovnika postali su sinonim ultra-tankog časovničarstva…

Luksuzni brend konstantno pomjera granice horologije svojim novim kreacijama, koje konstantno postavljaju svjetske rekorde, poput Bulgari Octo Finissimo Chronograph modela, koji je skoro postao najtanji hronograf svijeta. Ipak, prošle godine, Bulgari je predstavio unikatni model koji je ponio Octo ime, ali nije kreiran kako bi oborio rekorde.

Umjesto toga, časovnik nazvan Octo Grande Sonnerie Perpetual Calendar postao je najkomplikovaniji model koji je Bulgari brend ikada kreirao. Za ovu godinu, italijanski brend je kreirao novu verziju istog modela, ovog puta dostupnu u ograničenom izdanju od osam komada. Nova varijacija nazvana Bulgari Octo Roma Grande Sonnerie Perpetual Calendar Diamonds predstavlja odvažnu kombinaciju bijelog zlata i titanijuma, sa dijamantima.

Časovnik novog izdanja posjeduje isti dizajn kao unikat koji je lansiran prošle godine, uključujući i kućište prečnika 44 mm. Baza i lugovi dekorisani su sa 88 dijamanata, dok je kopča optočena sa dodatnih 35 kamenčića. Transparentni crni safirni brojčanik otkriva nam unutrašnje radove ovog modela, koji je veličanstveno komplikovan.

Kućište od titanijuma je dobilo tamnije detalje, sa usječenim elementima. Časovnik pokreće caliber BVL 980, koji nudi rezervu energije od 48 sati. Uparen sa crnim alligator kaišem i kopčom od bijelog zlata koja je dekorisana dijamantima. Samo osam primjeraka ovog vrhunskog modela će biti kreirano, sa cijenom od 953.000 dolara.