Roger Dubuis novitet od 450.000 eura

Najnovije izdanje Roger Dubuisa, Quatour Cobalt MicroMelt je prvi časovnik na svijetu koji je napravljen od visoko tehnološke legure nazvane Cobalt Chrome, a zapravo je specifična mješavina koja ima veliku specifičnu snagu i biokompatibilnost.

Sa unikatnim izgledom, ovaj novi časovnik Roger Dubuis brenda jednostavno ignoriše efekte gravitacije. Dolazi u elegantnom kućištu prečnika 48 mm koje je napravljeno od prethodno pomenute legure, a koje je bilo veoma zahtjevno za izradu. Ipak, vrijedilo je truda, jer je, po svemu sudeći, mnogo otpornije nego što možete zamisliti.

Ovaj nevjerovatni časovnik će biti vodootporan do dubine od pedeset metara, a pokretaće ga RD101 Quatuor mehanizam sa 590 komponenti i rezervom energije od 40 sati. Ono što je još impresivnije je tema boja na ovom modelu, sa unikatnim plavim PVD detaljima.

Alligator kožni kaiš dolazi u plavoj boji sa crvenim šavovima, dok je njegova kopča napravljena od Grade 5 titanijuma. Cijena ovog časovnika je oko 450.000 eura, a samo osam ljudi će moći da uživa u njemu.