Njemačka stala uz Rusiju, odbacuje ideju o sankcijama

Svijet

Kao što znate, pomno pratimo sve što se dešava sa gasovodom, između ostalog i po pitanju američkih sankcija. Naš princpipijelni stav je jasan, Berlin odbacuje sve eksteritorijalne sankcije“, rekao je on.

Istovremeno, poslanik Alternative za Njemačku Šefan Kotre izjavio je da bi Njemačka trebalo da odgovori Vašingtonu na najavljene sankcije, budući da one predstavljaju svojevrsni ekonomski rat.

Mi imamo posla sa elementima ekonomskog rata od strane Amerike. Vašington pokušava da na nelojalan način progura sopstvene energetske interese. Njemačka ne sme da dozvoli tako nešto“, rekao je on.

Takođe je istakao i da bi Berlin trebalo da osmisli paket recipročnih mjera kako bi se pružio otpor Vašingtonu koji nastoji da nametne svoju volju drugim zemljama svijeta, prenosi Sputnjik.

Podsjetimo, nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda Sjeverni tok 2 podnijet je američkom Senatu, saopštio je jedan od koautora ovog nacrta, republikanski senator Džon Baraso.

U planu je da ranije uvedene sankcije budu primenjene na sve aktivnosti koje se tiču polaganja cijevi, ali i osiguranja, što znači da će se ubuduće ograničenja primjenjivati i na osiguravajuće kompanije koje pružaju usluge tankerima koji rade na gasovodu.