Huawei ulaže 1,5 milijardi u alternativu Google

TECH

Kompanija Huawei na konferenciji HUAWEI CONNECT 2020 predstavila je platformu vještačke inteligencije za omogućavanje ModelArts-a 3.0, kao i niz razvojnih paketa za više od 1,8 miliona programera.

Tokom konferencije, predstavnici kompanije su istakli da će u narednih pet godina uložiti najmanje 1,5 milijardi dolara u njihove programere kao i da su u cilju podrške razvoja mladih IT talenata ostvarili saradnju sa 72 univerziteta iz ove oblasti kako bi uspostavili Inteligentnu fondaciju.

Istaknuto je da Huawei nudi dve glavne platforme za distribuciju aplikacija: HUAWEI CLOUD Marketplace i Huawei AppGallery, koje omogućavaju brz dolazak do potencijalnih korisnika širom svijeta i nude programe poslovne podrške. Kompanija je odlučila da, umjesto da juri za Google-om i njegovim rješenjima, osmisli sopstvena i ponudi ih korisnicima i klijentima, koji preko Huawei platformi dolaze do korisnika.

Na taj način Huawei će imati sopstveni ekosistem, koji se već dokazao u praksi, a krajnji korisnici, u potrazi za aplikacijama na Huawei P40 i drugim telefonima imaju priliku da koriste Petal SearchMore AppsPhone Clone i druge opcije za prebacivanje aktivnih aplikacija sa drugih Android ili iOS uređaja, pronalazak i instalaciju novih, čak i onih, koje nisu u ponudi AppGallery prodavnice.

Programeri, koji razvijaju aplikacije opremljeni su znanjima i vještinama za kodiranje. Međutim, od sada ljudi, koji ne znaju da kodiraju mogu to da nauče uz HUAWEI CLOUD, koji nudi platformu po imenu ROMA AppCube. Ona im pruža priliku da kreiraju aplikacije upotrebom veoma jednostavnih alata. HUAWEI CLOUD nudi tri vrste usluga za omogućavanje tehnologija:

  • vještačke inteligencije,
  • aplikacija i
  • podataka.

ModelArts, razvojna platforma vještačke inteligencije kompanije HUAWEI CLOUD, nudi više od 300 modela znanja u industriji. ROMA, okvir za omogućavanje aplikacija, razvio je više od 2.000 industrijskih aplikativnih sredstava. DAYU, okvir za omogućavanje podataka, lansirao je preko 200 uobičajenih modela podataka.