TikTok testira novu funkciju: Ostavite napojnicu vašem influenseru

TECH

TikTok je započeo s testiranjem opcije koja bi omogućila kreatorima sadržaja da dobijaju napojnice od svojih obožavatelja.

Prema kratkom videozapisu kojeg je na popularnoj društvenoj mreži objavila Jera Bin, kompanija neće uzimati „svoj dio kolača“, već će sav novac ići kreatorima.

Naime, da bi se kreatori mogli uopšte prijaviti da dobiju ovu opciju, moraju biti aktivni na platformi, imati najmanje 100.000 pratilaca, ispunjavati dobnu granicu mreže, ali i njene uslove korištenja, prenosi The Verge.

U ovom trenutku nije u potpunosti jasno hoće li svi koji se prijave uistinu moći da primaju napojnice, ali sudeći prema drugom videozapisu kojeg je objavila Bin, TikTok poprilično brzo rešava taj proces prijave, pa njeni obožavatelji već sad mogu otići na njen račun i kliknuti na dugme „tips“, kako bi joj dali koji dolar.

„Uvjek razmišljamo o novim načinima da donesemo vrijednost u našu zajednicu i obogatimo TikTok iskustvo“, rekao je portparol TikToka za The Verge. Valja istaći da svi punoletni korisnici mogu anonimno davati napojnice u iznosu od najmanje jedan dolar, prenosi Seebiz.

Portal podsjeća da je Twitter u septembru uveo opciju za davanje napojnica, pa tviteraši već neko vrijeme mogu slati i primati napojnice u kriptovalutama, ali i putem Bandcampa, Cash Appa, Patreona, PayPala i Venmoa.