Nova verzija WhatsAppa omogućava slanje bilo koje vrste fajlova

TECH

WhatsApp, kao jedan od sinonima za kvalitet u segmentu aplikacija za komunikaciju u realnom vremenu, odnosno onoga što zovemo „čet“, ima obavezu da konstantno nadograđuje postojeće i uvoditi nove opcije

Za manipulacije multimedijalnim datotekama, odnosno fotografijama i videozapisima, WhatsApp je uveo mogućnost da svoje omiljene fotografije ili video snimke možete da sa svojim prijateljima dijelite direktno iz aplikacije kamere na pametnom telefonu. A to znači da je jednostavnost i praktičnost zagarantovana.

Nova verzija za WhatsApp aplikacije za Android i iOS mobilne operativne sisteme omogućuje svim korisnicima da sa svojim kontaktima u direktnoj komunikaciji podijele bilo koju datoteku!

To znači da više niste ograničeni samo na slanje fotografija ili videozapisa, nego možete, na primjer, iz WhatsAppovog „četa“ da podijelite dokumente u Wordu ili Excelu, muzičke Mp3 ili AAC datoteke, kompresovane „zipovane“ fajlove i slično.

Nema sumnje da će ta opcija oduševiti sve korisnike aplikacije, koja polako ali sigurno postaje multifunkcionalni alat sa potencijalom da zamijeni brojne druge alate i aplikacije koje se koristite.

Tako sada više ne morate svojim kontaktima da šaljete određenu datoteku elektronskom poštom, nego to možete da uradite sve odjednom unutar aplikacije WhatsApp.