Voren Bafet ima savjet kako da udvostručite svoju vrijednost

Milioneri

Investitor i milijarder Voren Bafet ima savjet za mlade ljude: “Fokusirajte se na učenje da pišete i govorite jasno”.

“Jedan lak način da udvostručite svoju ličnu vrijednost jeste da usavršavate svoje komunikacione vještine – kako pisane tako i verbalne”, rekao je Bafet u video-materijalu postavljenom na mreži Linkedin.

Video-snimak je postavio Majkl Hud, saosnivač startapa iz Toronta Vois flou, koji omogućava korisnicima da dizajniraju, prave i lansiraju vještine za Amazonov proizvod “Aleksa”, bez neophodnog programerskog znanja.

“Ako ne možete da komunicirate, to je kao da namignete djevojci u mraku – ništa se ne događa. Možete da imate svu pamet ovog svijeta, ali morate da umijete da je iskažete i prenesete”, rekao je Bafet, prenosi Si-En-Bi-Si.

“A iskazivanje je komunikacija”, kaže Bafet, čije bogatstvo trenutno iznosi više od 86 milijardi dolara, prema podacima Forbsa.

Savjet koji je Bafet dao dolazi “iz prve ruke”.

“Bio sam preplašen od javnog nastupa kada sam bio u srednjoj školi i na koledžu”, rekao je Bafet u Bi-Bi-Sijevom video-materijalu objavljenom 2009. godine.

“Nisam mogao da obavim to. Mislim, dešavalo se i da povraćam.”

Kada je bio mlađi, Bafet je pohađao kurs javnog govorništva u “Dejl Karnegiju”, organizaciji koja se bavi razvojem profesionalnih vještina, a koju je osnovao američki pisac i predavač Dejl Karnegi.

(Bankar.rs)