Investiciona banka Cowen predstavlja usluge za spot trgovanje kriptovalutama

Valuta

Internacionalna investiciona banka Cowen našla se među prvim institucijama sa Wall Street-a koje je pokrenula spot trgovanje kriptovalutama, odnosno razmjenu digitalnih valuta na fizičkom tržištu.

Institucionalni klijenti investicione banke sa sjedištem u Njujorku imaće mogućnost da koriste spot kripto usluge, a njeni čelnici su ovaj korak preduzeli po ugledu na brojne druge banke sa Wall Street-a koje su počele da nude različite usluge vezane za digitalne valute, prenosi sajt CryptoPotato.com.

Kako izvještava Bloomberg, takav potez stavio je Cowen na vodeću poziciju među investicionim bankama sa Wall Street-a koje učestvuju u ovoj “industriji u razvoju”.

Za ovu vrstu usluga banka je formirala novu granu poslovanja po imenu Cowen Digital, koja uključuje trgovanje i razmjenu 16 najvećih kriptovaluta, među kojima su bitcoin, ether i solana. Pored toga, banka je formirala sporazum sa firmom Standard Custody & Trust, koja će biti zadužena za čuvanje digitalnih sredstava.

Banke BNY Mellon i Morgan Stanley predstavljaju pionire kada je u pitanju uključivanje kripto usluga u poslovanje, a ne zaostaju ni JPMorgan, Bank of America, Citigroup i Goldman Sachs, koji su donedavno kritikovali investiranje u digitalna sredstva.

Ipak, Cowen je jedina banka koja će pružati mogućnost spot trgovine, što joj daje izvjesnu prednost. Prema riječima jednog od rukovodilaca banke Dena Čarnija (Dan Charney), zbog svoje kulture poslovanja Cowen će moći da vrši ovakve usluge u skladu sa zakonom i na način na koji njihovi veći konkurenti ne mogu.

Investiciona banka takođe planira da predstavi kripto hartije od vrijednosti i fjučerse, kao i pozajmice i institucionalni pristup platformi za decentralizovane finansije i NFT-ovima.