Najnoviji flagship uređaj kompanije vivo, X80 Pro, predstavljen u Evropi

Mobilni

Kompanija vivo predstavila je najnoviji X80 Pro 5G flagship telefon u Evropi, namjeravajući da korisnicima pruži vrhunsko iskustvo sa novim funkcijama fotografije kinematografskog kvaliteta koje su izrađene u saradnji sa kompanijom ZEISS. U skladu sa visokim standardima profesionalne mobilne fotografije koje je vivo postavio svojom X serijom – X80 Pro, sa svojim umjetničkim bioskopskim režimom, vodećim performansama i tehnološkim inovacijama, predstavlja rezultat traganja za savršenim iskustvom snimanja.

Izvanredno profesionalno snimanje kao rezultat saradnje sa kompanijom ZEISS

„X80 Pro predstavlja primjer stalne težnje kompanije vivo za inovacijama koje u svom fokusu imaju korisničko iskustvo i vrhunsku tehnologiju mobilnog snimanja. U uspješnoj saradnji sa kompanijom ZEISS, globalnim liderom u optici i optoelektronici, kao uvijek, nastojimo da pružimo vrhunsko iskustvo korisnicima i omogućimo im da vjerodostojno zabilježe uspomene kroz kvalitetne fotografije i video zapise sa više dinamike i perspektive“, istakao je Dušan Kuzmanović, direktor prodaje u predstavništvu kompanije vivo za Crnu Goru.

vivo X80 Pro sadrži veliki broj noviteta koji pružaju, do sada neviđeno, iskustvo mobilnog fotografisanja i po prvi put, pruža video režime bioskopskog kvaliteta. Nova ZEISS Cinematic Video Bokeh funkcija stvara ovalni bokeh u standardnom filmskom odnosu 2,39:1 pružajući efekat bioskopskog objektiva širokog ekrana koji može snimiti video zapise visokog kvaliteta. Korisnici takođe imaju mogućnost da odaberu običan video bokeh objektiva i na taj način kreiraju portretne video snimke jednim dodirom. Bokeh efekat varira kako bi odgovarao žižnoj daljini, otvoru blende i udaljenosti snimanja, a u redovnom kadru 16:9 bokeh kuglice su okrugle.

Pored toga, novi efekti, poput ZEISS Cinematic Style Bokeh, dodati su funkciji ZEISS Superb Portrait, omogućavajući korisnicima da rekreiraju klasičnu holivudsku estetiku dodavanjem filmskog bokeh efekta sa razmjerom širine ekrana od 2,39:1 u kombinaciji sa umjetničkim dugim ovalnim bokeh efektom, sličan ZEISS Cinematic Video Bokeh efektu. Svi efekti takođe se mogu poboljšati algoritmom za simulaciju kinematografskog sočiva kompanije vivo i tehnologijom dubinske oštrine sa dvije kamere koja kombinuje renderovanje i obradu odsjaja. Prepoznavanjem istaknutih tačaka, moguće je identifikovati najsjajniju tačku na slici i mogu se kreirati umjetnički tragovi plave svjetlosti, nalik plavoj traci u bioskopskim sočivima.

vivo nastavlja da održava svoje izvanredne efekte noćne scene u kombinaciji sa ZEISS Superb Night Camera režimom. Sa nadgrađenim funkcijama kao što je Pure Night View, X80 Pro može da zabilježi živopisne scena grada noću zadržavajući originalni izgled i osjećaj trenutka. Pored toga, X80 Pro podržava XDR Photo koji može poboljšati jasnoću slika sa pozadinskim osvjetljenjem i poboljšati tonove koji bolje odražavaju ono što ljudsko oko može da vidi. Funkcija XDR Photo može da optimizuje performans ekrana X80 Pro tako što ističe kontrastne tonove na fotografijama kako bi se u potpunosti prikazao visokokvalitetni HDR efekat na fotografijama. Kombinacijom zadnje kamere X80 Pro i ZEISS T* premaza, performanse noćne scene ostaju prvorazredne. ZEISS T* premaz poboljšava prenos svjetlosti i pomaže u smanjenju refleksije.

Da bi se dodatno optimizovalo iskustvo mobilnog fotografisanja, vivo X80 Pro takođe uključuje ZEISS Natural Color uz pomoć prvog AI Perception Engine-a u seriji za poboljšanje vjerodostojnost boja i olakšavanje promjene boje i osvijetljenosti tokom snimanja. ZEISS Natural Color može da reprodukuje prirodne boje i automatski optimizuje i preciznu ekspoziciju i balans bijele, omogućavajući da se na slici najbolje prikaže ono što ljudsko oko može da vidi. Ova nadogradnja funkcije omogućava podešavanja svjetline tonova, snimke iskustava koji izgledaju realističnije, prefinjenije i prirodnije.

Prvoklasno mobilno fotografsko iskustvo

X80 Pro sadrži vrhunske nadogradnje fotografije istovremeno zadržavajući klasične vodeće karakteristike koje vivo čine brendom poznatim po mobilnoj fotografiji koji sa svojim fokusom na korisnike omogućava bezbrižno i lako stvaranje remek dijela.

X80 Pro ima prednju kameru od 32 MP i sistem sa četiri kamere sa zadnje strane koji se sastoji od “ultra-sensing” kamere od 50 MP sa GNV senzorom i optičkom stabilizacijom slike (OIS), širokougaone kamere od 48 MP, kamere za portret od 12 MP i periskop kamere od 8 MP. Portretna kamera od 12 megapiksela osnovna je nadogradnja koja omogućava poboljšanje i stabilnost videa, dok glavna kamera uključuje ekskluzivno prilagođeni „ultra sensing“GNV senzor za optimizaciju refleksivnosti i smanjenje rastresitog svijetla u kombinaciji sa staklenim sočivom visoke popustljivosti za nisku disperziju i za smanjenje bljeska.

Nastavljajući u svojoj misiji ka prvoklasnim iskustvom fotografije i video snimanja, X80 Pro opremljen je najnovijom iteracijom vivo čipa za obradu slika, vivo V1+, pružajući korisnicima unaprijeđeno iskustvo sa ugrađenim AI sistemom za vizuelno poboljšanje profesionalnog kvaliteta. X80 Pro posjeduje i funkciju AI Video Enhancement koja omogućava uređaju da automatski identifikuje pravi režim za uslove osvjetljenja, podstičući korisnike da biraju između video HDR i noćnog režima u zavisnosti od scenarija. Pored svega toga, vivo V1+ čip poboljšava i vizuelno iskustvo korišćenja X80 Pro uređaja za gledanje sadržaja i igranja igara.

Camera Panning predstavlja novu i ekskluzivnu funkciju koja dodatno unaprjeđuje dinamičke sposobnosti ovog flagship uređaja. Ova funkcija ima tehnologiju praćenja pokreta portreta, koja može da smanji zamućenje pokreta uzrokovano drhtavim rukama. Pored toga, kroz svoj Night Sports režim X80 Pro omogućava korisnicima da snime izvanredne, dinamične snimke, jer može da snimi jasne fotografije čak i u ekstremnim scenarijima sa poboljšanim sposobnostima detektovanja pokreta.

Izvanredne vodeće performanse

Revolucionarne tehnologije u mobilnoj fotografiji i vrhunske performanse čine X80 Pro moćnim uređajem dizajniranim na osnovu razumijevanja potreba korisnika.

X80 Pro konfigurisan je sa Snapdragon 8 Gen 1. U poređenju sa svojim prethodnikom, performanse X80 Pro znatno su poboljšane. Štaviše, pametni telefon opremljen je poboljšanim LPDDR5 i poboljšanim UFS3.1 za veliku brzinu rada i skladištenja.

X80 Pro opremljen je ultra velikom komorom sa tečnom rashladnom parom koja omogućava maksimalnu površinu hlađenja, što može pomoći u održavanju stabilnosti pri korišćenju funkcija visokih performansi kao što su igre velikih razmjera i video snimanje.

Dizajniran u skladu sa potrebama potrošača, nadogradnje baterije novog X80 Pro mogu da se prilagode životnom stilu svih korisnika. X80 Pro podržava 80W FlashCharge, kao i 50W bežično FlashCharge sa velikom baterijom od 4700 mAh. Uprkos bateriji velikog kapaciteta, X80 Pro može da se potpuno napuni za samo 36 minuta.

Pored toga, X80 Pro opremljen je inovativnim velikim 3D ultrasoničnim senzorom za otisak prsta, koji nudi nevjerovatno brz proces registracije otiska prsta – jedinim dodirom završavate sve. Obično, tradicionalno optičko skeniranje otiska prsta u jednoj tački na ekranu zahtjeva 15-20 dodira. Kada se vaš otisak prsta registruje, on pruža jedno od najbržih otključavanja u mobilnoj industriji – za samo 0,2 sekunde. Pošto je oblast prepoznavanja 11,1 puta veća od tradicionalnih optičkih senzora otiska prsta na ekranu, to poboljšava ukupno iskustvo otključavanja.

Upustite se u potpuno novo iskustvo igranja

X80 Pro uvodi nove funkcije koje omogućavaju prijatno i impresivno iskustvo igranja. Opremljen velikim linearnim motorom na X-osi, podržanim vibracionim algoritmom razvijen od strane kompanije vivo, omogućava tihu, ali moćnu vibraciju zbog koje ćete se osjećati kao da ste se transportovali u svijet igrice. Reakcija X80 Pro na start-stop vrijeme povećana je za 20% uz intenzivnije vibracije za ugodnije iskustvo igranja.

X80 Pro Dual Stereo zvučnik, zajedno sa svojim moćnim basom, pruža uravnotežen i poboljšan ukupni zvučni efekat, predstavljajući dvostruke zvučnike u vivo X seriju po prvi put evropskom tržištu.

Elegantan vodootporan dizajn sa osvježavajućom izgledom

Inspirisana izgledom profesionalnih fotoaparata, kvadratna i kružna estetika koja formira sočivo i ram inkorporirana je u koncept spoljašnjeg dizajna X80 Pro, kako bi podsjetila na sposobnosti profesionalnog fotografisanja X serije. Umetanjem sočiva u motiv kruga, vizuelni dizajn poziva korisnike da vide svijet kroz sočivo kamere i ističe moć profesionalnog snimanja kompanije ZEISS.

X80 Pro je dostupan u Cosmic Black boji, koja predstavlja prostrano noćno neba, kao i živopisnu i beskrajnu moć univerzuma.

Cijena i dostupnost

vivo X80 Pro biće dostupan u Evropi od 1. jula, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1199 eura.

Karakteristike i specifikacije novog vivo vodećeg modela mogu se otkriti u vodiču za pregled vivo X80 Pro

*Snapdragon je proizvod kompanije Qualcomm Technologies, ​​Inc. i/ili njenih poslovnica. Snapdragon je zaštitni znak ili registrovani zaštitni znak kompanije Qualcomm Incorporated

Svi navedeni podaci zasnovani su na parametrima tehničkog dizajna kompanije vivo, rezultatima laboratorijskih testova i podacima ispitivanja dobavljača. Stvarne performanse mogu da variraju u zavisnosti od verzije softvera, specifičnog okruženja za testiranje i modela pametnog telefona. Sva poređenja prikazana na ovim stranicama odnose se samo na vivo proizvode.

X80 Pro opremljen je vivo standardnim punjačem (FlashCharge adapter 20V / 4A) i podržava do 80W. vivo bežični FlashCharge podržava do 50W. Stvarna snaga punjenja dinamički se prilagođava promjeni uslova i podložna je promjeni pri stvarnoj upotrebi. 50W bežični FlashCharge treba kupiti zasebno.

Otključavanje novog potencijala sa 3D ultrazvučnim velikim senzorom otiska prsta

(3D Ultrasonic Large Fingerprint Senzor)

Kao brend koji je fokusiran na ljude, vivo uvijek ima za cilj da u svoje proizvode ugradi tehnologije i inovacije koje mogu da odgovore na potrebe ljudi koji žive u svijetu koji se konstantno mijenja. Kroz svoje najnovije proizvode, vivo korisnicima nudi brži i sigurniji pristup njihovom pametnom telefonu. Dodavanjem 3D ultrazvučnog velikog senzora otiska prsta (3D Ultrasonic Large Fingerprint sensor) koji za prepoznavanje i zaštitu korisnika koristi ultrazvučne talase umjesto svjetlosti, najnoviji vivo pametni telefoni sada imaju najveći senzor otiska prsta i najbržu brzinu otključavanja putem otiska prsta od samo 0,2 sekunde.

Senzor otiska prsta zasnovan na ultrazvučnoj tehnologiji

Kombinovanjem ekrana pametnog telefona i čitača otiska prsta kojim se postiže besprijekoran izgled, 3D ultrazvučni senzor otiska prsta koristi tehnološka dostignuća i ultrazvučne talase za skeniranje pora prsta korisnika i kreira izuzetno preciznu 3D sliku. Ultra tanki senzor, od samo 0,2 mm, omogućava mnoštvo različitih oblika kao što su ekrani od punog stakla od ivice do ivice i može da se koristi kod fleksibilnih OLED ekrana.

Najveća površina za očitavanje otiska prsta za fleksibilno iskustvo otključavanja

Smješten ispod ekrana i zasnovan na ultrazvučnoj tehnologiji, senzor otiska prsta površine 20x30mm2 predstavlja najveći senzor u industriji pametnih telefona. Površina za očitavanje je 11,1 puta veća od tradicionalnih optičkih senzora otiska prsta na ekranu, što poboljšava ukupno iskustvo otključavanja.

Iza nas su dani kada je za podešavanje jednog otiska prsta bilo potrebno nekoliko minuta čekanja i dodirivanja senzora. Velika površina senzora za očitavanje može skoro trenutno da prikupi potrebnu količinu biometrijskih informacija potrebnih za proces otključavanja putem otiska prsta, što znači da će korisnici podešavati opciju otključavanja putem otiska prsta tako što će jednostavno jednom pritisnuti ekran.

Zahvaljujući velikoj površini za očitavanje, ultrazvučni senzor otiska prsta na ekranu takođe može da podrži očitavanje dva otiska prsta odjednom, čime se poboljšava bezbjednost aplikacija za pametne telefone. To znači da korisnici mogu da podese proces autentifikacije sa dva otiska prsta za siguran pristup odabranim aplikacijama kao što su finansijske aplikacije, društvene mreže ili lična galerija.

Nevjerovatno brzo iskustvo otiska prsta

Ultrazvučni senzor pruža nevjerovatno brz proces registracije otiska prsta, jednim dodirom otiska prsta. Obično, tradicionalno optičko skeniranje otiska prsta u jednoj tački na ekranu zahtijeva oko 15 do 20 dodira. Ultrazvučni senzor, nakon što se otisak prsta podesi, omogućava najbrže iskustvo otključavanja u mobilnoj industriji, od samo 0,2 sekunde.

Brz pristup vašim omiljenim aplikacijama

Još jedna impresivna vivo inovacija kod ultrazvučnog sistema za otključavanje putem otiska prsta jeste mogućnost pristupa omiljenim aplikacijama korisnika jednim dodirom na senzoru za otisak prsta. Velika površina senzora otiska prsta omogućava korisnicima da podese brzi pristup (Quick Access) odabranim aplikacijama. Oni će moći momentalno da otključaju i pristupe određenoj aplikaciji tako što će dodirnuti određeni dio senzora.

Sigurnost koja prevazilazi dubinu ekrana

Vivo ultrazvučni senzor ispunjava najviše bezbjednosne standarde, i kod njega ne prolaze lažne fotografije i kalupi otiska prsta. Štaviše, nudi zaštitu visokih performansi, čak i u ekstremnim uslovima, kao što su suvo, mokro, pa čak se i izlaganje kontaminiranim faktorima brže otklanja u poređenju sa tradicionalnim rješenjima u slučaju mokrih prstiju.

„Pošto su pametni telefoni postali tako važan dio našeg svakodnevnog života, i kako se na njih oslanjamo u gotovo svakoj situaciji, od komunikacije do čuvanja uspomena, od kupovine do finansijskih usluga, brz pristup i bezbjednost podataka su od najvećeg značaja. Sa najsavremenijim i najelegantnijim bezbjednosnim rješenjem, neki od naših najnovijih proizvoda, počevši od iQOO serije i X Note-a, omogućavaju potrošačima da brzo pristupe svojim aplikacijama za pametne telefone na personalizovan način, uživajući u bezbjednom i prilagođenom iskustvu otključavanja. Radujemo se što ćemo ovu novu tehnologiju koristiti u našim predstojećim vivo proizvodima,“ rekao je Kuzmanović.

vivo svojim korisnicima nudi inovativno i fleksibilno iskustvo bežičnog punjenja

  • Baterija se napuni 50% za svega 23 minuta[1] sa novim moćnim 50W vertikalnim bežičnim punjačem[2]
  • Efikasni sistem hlađenja i inovativan tihi režim
  • Qi standard -omogućava širok izbor uređaja za punjenje bežičnim putem
  • Višestruka zaštita punjenja za bezbjednije korišćenje

Kao dio svog progresivnog pristupa tržištu, vivo će lansirati svoj prvi bežični punjač u Evropi. Novi vivo 50 W vertikalni bežični FlashCharge spreman je da se prilagodi raznim načinima života svojih korisnika. Prilagođava se vivo modelima širom svijeta, kao što su iQOO 8 Pro, iQOO 9 Pro, x70 Pro +, X Note, X Fold koji takođe podržavaju 50W bežični FlashCharge.

“Sa efikasnim i prilagodivim rješenjima punjenja, naši najnoviji flagship modeli, omogućiće korisnicima lako, bezbjedno i besprijekorno iskustvo punjenja.“ rekao je Kuzmanović.

FlashCharge 50W bežično iskustvo

Sa novim vivo 50W FlashCharge, korisnici mogu staviti svoje uređaje na punjenje i uzimati ih sa punjača, a da ne koriste kablove. Prema rezultatima laboratorijskih testova rađenih za najnoviji vivo model, bežični punjač veoma je efikasan, jer puni 50% baterije za svega 23 minuta, a 100% baterije za samo 50 minuta.

Efikasan sistem hlađenja i inteligentni tihi režim

Ugrađeni tihi ventilator radi punom brzinom od 3600rpm[3] dok se uređaj puni a vazduh cirkuliše kroz visoko preciznu vazdušnu strukturu za brzo hlađenje, dok noću radi super tihi noćni režim[4] od 26db, kada se ventilator čuje kao tihi povjetarac.

Pogodan za bežično punjenje raznovrsnih uređaja i podržava Qi standard

vivo vertikalni bežični punjač podržava Qi standard za bežično punjenje i pogodan je za većinu uređaja koji se pune bežičnim putem, nudeći do 15W[5] pri samom punjenju. Sa ovim uređajem nećete imati nered na stolu, s obzirom da je potreban samo jedan punjač za sve uređaje.

Jedinstvena geometrijska estetika kombinuje tehnologiju i umjetnost.

50W vertikalni bežični punjač unutar sebe sadrži dva kompleta zavojnica što znači da možete puniti uređaje i horizontalno i vertikalno. Zavojnice imaju velike senzore koji omogućavaju veoma brzo i lako prilagođavanje položaju uređaja. Ukoliko korisnici žele da čitaju poruke ili čitaju vijesti, onda uređaj mogu postaviti vertikalno na bežični punjač, a ako gledaju neki film, onda telefon mogu postaviti horizontalno na bežični punjač.

vivo je za ovaj proizvod inspiraciju pronašao u modernoj arhitekturi, tačnije u presjeku kvadrata. Izvrstan, ali složen dizajn sačinjen je od geometrijskih linija, matirane baze i nežnog svjetla sa uglom od 60 stepeni omogućava korisnicima da brzo isprate sve svoje nove poruke.

Višestruka zaštita za bezbrižno korišćenje

U samom punjaču nalazi se nekoliko bezbjednosnih mehanizama koji detektuju veliko opterećenje, jaku struju i visoku temperaturu, kao i prisustvo drugih metalnih objekata u blizini. Ukoliko dođe do situacije da se neki metalni predmet, poput ključeva, nađe u blizini punjača, lampica upozorenja zasvijetli, a protok struje se automatski gasi. Korisnici mogu bezbjedno i bezbrižno da pune svoje telefon.