Predstavljena kampanja o aktivnostima i rezultatima RUGIPP

BUSINESS KLUB

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) predstavila je danas u Banjaluci medijsku kampanju s ciljem podizanja svijesti javnosti o aktivnostima i rezultatima RUGIPP-a.

Kampanja se na radio stanicama emituje od 16.08.2022. godine, a tokom septembra počeće emitovanje i na televizijskim stanicama.

Ciljevi kampanje su promovisanje značaja osnivanja katastra nepokretnosti, podizanje svijesti javnosti o važnosti saradnje prilikom katastarskih premjera,  podizanje svijesti javnosti o stručnim službama i aktivnostima koje sprovodi RUGIPP u cilju povećanja povjerenja javnosti u RUGIPP, te promovisanje prednosti novog sistema masovne procjene vrijednosti nepokretnosti koji je trenutno u izradi i pilotiranju.

V.d. pomoćnika direktora za međunarodne projekte, fondove i donacije RUGIPP –a Jasenko Nedinić tokom kratke prezentacije pojasnio je da obim rada Uprave mnogo širi od ova tri aspekta koja su predstavljena u kampanji :  osnivanje katastra nepokretnosti,  masovna procjena vrijednosti  nepokretnosti  i novi premjeri, ali da se radi se o značajnim i trenutno vrlo aktuelnim poslovima.  

„Dosta građana nije upoznato sa svim odgovornim zadacima koje obavljamo, iako realizujemo projekte od strateškog značaja za Republiku Srpsku s primarnim ciljem zaštite imovine građana i ostvarivanja njihovih prava. Zato je Uprava pokrenula kampanju s ciljem podizanja svijesti javnosti o aktivnostima i rezultatima RUGIPP-a“, dodao je Nedinić.

On je naglasio da kampanja podizanja svijesti javnosti ima i edukativni i informativni dio kako bi što veći broj građana bio informisan o važnosti katastarskih evidencija i značaju i koristima drugih aktivnosti Uprave, za njih i zajednicu u cjelini, ali i podstakla na upis nepokretnosti i prava na nepokretnostima u javne evidencije Uprave i saradnju u katastarskim premjerima.