Preko banjalučkog Aerodroma u 2022. prošlo više od 250.000 putnika

BiH

Preko banjalučkog “Aerodroma” je od početka godine do kraja septembra prošlo je 250.939 putnika, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

U ljetnoj sezoni ostvarena je saradnja sa avio-kompanijama “Er Kairo” i “Fribrd” sa čarter letovima Banjaluka-Hurgada-Banjaluka i Banjaluka-Antalija-Banjaluka, te “Er Montenegro” sa redovnom linijom Tivat-Banjaluka-Tivat.

Iz banjalučkog “Aerodroma” navode da je nakon globalnog uticaja na vazduhoplovstvo koji je ostavila pandemija virusa korona, ova godina ipak bila uspješna.

– Tome svjedoči odlična saradnja sa vodećim evropskim niskotarifnim avio-kompanijama “Rajaner” i “Vizer”, kao i sa kompanijom “ER Serbija” – istakli su iz “Aerodroma” Banjaluka.

Zimska sezona letenja otvorena je sa novom destinacijom kompanije “Rajaner” Berlin-Banjaluka-Berlin.

Osim za Berlin, putnici sa banjalučkog Aerodroma mogu letjeti avio-kompanijom “Rajaner” i za Brisel, Geteborg, Memingen, Beč, Milano, Bergamo, Stokholm Arlanda i Nirnberg.

Sa avio-kompanijom “Vizer” leti se do Dortmunda, Bazel Mulhausa, Malmoa, Stokholm Skavsta i Hamburga, dok “Er Serbija” leti do Beograda.

Banjalučki “Aerodrom” napominje da će nastaviti da razvija i planira poslovanje kako bi preduzeće bilo operativno za trenutne i buduće saradnje.

– Zadovoljni smo što našim sugrađanima ove zime možemo ponuditi putovanja širom Evrope i svijeta – zaključili su iz ovog preduzeća.