Pravila kraljevske porodice koje će Megan Markl morati da prati

Kraljevska porodica poznata je po strogim pravilima koji se moraju pratiti, i to u cjelokupnom ponašanju – objedovanju, obraćanju, govoru tijela, načinu govora

Postoje pravila koje će, nekadašnja američka glumica Megan Markl, a sada vjerenica princa Harija, morati da usvoji što prije, kako bi postala član kraljevske porodice:

1. Mora stalno da obraća pažnju na kraljicu: Kada kraljica stoji, svi u prostoriji stoje. Nikada joj se ne okreću leđa. Prilikom objedovanja, kada kraljica završi obrok, više niko ništa ne jede. Večera je gotova.

2. Kada kraljevska porodica putuje negdje, uvijek mora da spakuje i jedno crno odijelo u slučaju da se desi neka sahrana na koju moraju da odu.

3. Članovi kraljevske porodice ne mogu da glasaju niti da se kandiduju. Takođe, njihova lica ne smiju da se koriste u promotivne svrhe. Ne smiju da potpisuju autograme jer se njihov potpis kasnije može falsifikovati i koristiti protiv njih, niti da slikaju selfije.

4. Bradu uvijek moraju da drže paralelno sa podom, i dok sjede, slikaju, čak i kada silaze niz stepenice.

5. Pasta, krompir i pirinač neće biti servirani tokom večere jer kraljica voli ribu sa povrćem, a bijeli luk je zabranjen u Bakingemskoj palati jer ga kraljica ne voli.

6. Kada se sjedi, nema prekrštanja nogu na koljenima. Mogu se ukrstiti kod članaka ili da se sastave i pomjere malo u stranu tzv. nagib vojvotkinje.