Robert de Niro otvara dva luksuzna hotela u Bugarskoj

SHOWBIZ

Američki brend za luksuzne hotele, restorane i rezidencije “Nobu Hospitality”, u vlasništvu glumca Roberta de Nira, otvoriće dva hotela u Bugarskoj.

Ovu kompaniju su 1994. godine osnovali De Niro, poznati kuhar Nobu Macuhisa i filmski producent Meir Teper, prenio je bugarski “bTV”.

“Nobu Hospitality” hoteli biće otvoreni u Sofiji i Varni, a kako navodi kompanija na svom sajtu, ovi objekti će ostaviti značajan trag na Balkanu.

Prvi hotel i restoran ovog brenda biće smješten u centru Sofije, a drugi na obali Crnog mora u Varni, javlja bugarska agencija “Trud”.

– Nobu hotel i restoran Sofija će krasiti srce jedne od najstarijih prijestonica Evrope, biće smješteni u istorijskoj Zgradi bankara u blizini Narodnog pozorišta ‘Ivan Vazov’ i okruženi buticima, umjetničkim galerijama i glavnim istorijskim znamenitostima – navodi se na web stranici kompanije.

Zgrada iza Narodnog pozorišta u Sofiji izgrađena je 1912. godine i do skoro je bila banka, a otud i naziv Zgrada bankara, prije nego što je renovirana 2022.

Ova zgrada je 1978. godine proglašena nepokretnim spomenikom kulture, a deceniju kasnije je registrovana kao spomenik umjetnosti, prenosi “Tanjug”.