Sedam stvari o Ajfonu 7

Iako možda ne najbolji, Epl telefoni jesu najpopularniji. Zabavni, odlično dizajnirani i – brendirani!

U odnosu na Ajfon 6s, sedmica se minimalno razlikuje, većina promjena je vezana za novi iOS10 koji ima i na starom modelu, ali je nešto tanji i lakši, brži i jednostavno – ljepši. Da bi osjetili pravi napredak, onda je odluka – skuplji model 7 plus, koji dolazi sa dualnom kamerom kao garancijom da pravi dobre slike.

1. Kamera

Epl je uspio da solidno poboljša svoju kameru (glavna 12, prednja 7MP) ali je akcenat na tome da fotografije zaista jesu bolje, prije svega u uslovima slabijeg osvjetljenja. I objektiv je novi i jači blic.

2. Slušalice

Ogromna prašina digla se kad je Epl odlučio da ukloni džek za slušalice. Uz telefon dobijate slušalice koje na kraju imaju ulaz kao punjač, a ukoliko želite da koristite svoje slušalice, takođe dolazi kabl za konekciju.

3. Home dugme

Ukoliko prelazite na „sedmicu“ sa starijih  modela, potrebno je neko vrijeme da se naviknete na home dugme. Nema klasičnog pritiskanja iako i dalje nije integrisan na ekran kao kod nekih Huawei modela. Brzina reagovanja na otisak prsta je impresivna.

4. Dimenzije

Ekran ima 4,7 inča (1334×750 rezolucija sa 326pp, isto kao i ajfon 6s. Poboljšanje je u kvalitetu i u 25 odsto svjetlijoj slici). Dimenzije su 138,3 x 67,1 x 7,1 mm a za elegantniji i tanji izgled može da zahvali uklanjanju klasičnog džeka za slušalice. Težak je 138 grama.

5. Performanse

Baterija traje duže dva sata od prethodnih modela. Procesor je potpuno novi, 64-bitni Fusion A10 i grafika je poboljšana.

6. 3D Touch

Stigao je i novi iOS10 sa poboljšanim 3D touchom. Pritiskom i držanjem na određenoj ikoni dobija se prečica vezana za nju, što je zaista korisno, ali i zabavno! Sada ga imaju poruke, vrijeme, mape, mejl, kontakti, safari, Instagram…

7. Krajnja ocjena

Ajfon  7 je kvalitetan i pouzdan. Pravi odlične fotografije, brz je i pruža malo jaču bateriju. Sa 32GB ne treba mu dodatna memorija.