Savitljivi telefon kao ni jedan drugi

Ideja savitljivih telefona nije ništa novo – štaviše, već smo pisali o brojnim konceptima i ostvarenim pokušajima na ovu temu…

Xiaomi Mi Mix Alpha sa originalnim displejem koji zauzima čak 180.6 % njegovog tijela, postao je prvi pametni telefon svijeta sa kamerom od 108 MPX. Ipak, nisu svi bili baš zadovoljni tako nepraktičnim dizajnom i cijenom od 2.830 dolara.

Iz tog razloga, Batirkan Bajaliev, dizajner iz Kirgistana, predstavio je svoj savitljivi koncept, Mi Mix Alpha P. P u nazivu njegovog koncepta stoji za pocket, phone, panorama i papyrus (džep, telefon, panorama, papirus). Njegovo djelo nam predstavlja koncept pametnog telefona sa fleksibilnim ekranom, koji nas asocira na skrol.

Kodno nazvan Papyrus, ovaj telefon će moći da se razvuče do originalne veličine displeja Mi Mix Alpha, sa dva mehanizma koja su smještena sa strane. Osovina koja se tu nalazi omogućava Papyrus modelu da preuzme više dimenzija, počevši od veličine malog daljnskog upravljača, do osrednjeg tableta.

Više fotografija ovog modela možete vidjeti u galeriji, a ako vam se njegov koncept ne dopada – ne brinite; brojni brendovi se sada trkaju i nadmeću kako bi ovakve modele pretvorili u dio naše stvarnosti, tako da ćemo veoma brzo imati izobilje opcija na raspolaganju.