Addiko brend među devet najljepših u bankarstvu

Addiko Bank je uvrštena među devet najljepših brend identiteta u bankarstvu prema izboru Financial Branda

Dobro došli u našu budućnost – poruka je Addiko Bank, nekadašnje Hypo banke u BiH, koja je promjenom imena, loga, slogana i zaštitne korporativne boje, poslovnoj, ali i široj javnosti u BiH predstavila svoje novo ime i brend. Završenim procesom rebrendinga banka je zvanično počela sa radom pod novim imenom i vizuelnim identitetom, ali i sa novim poslovnim konceptom i ponudama. Optimistični, fokusirani na bitno, efikasni, uz jasnu komunikaciju, karakteristike su njihovog novog poslovanja.

– Posebno je istaknut logo Addiko banke, njena mobilna aplikacija kao i internet stranica – tvrdi Jeffry Pilcher, direktor Financial Branda, koji iza sebe ima 20 godina iskustva u marketingu na američkom tržištu, a koji je i napravio ovu analizu. On smatra da banke danas moraju ići u korak sa modernim tehnološkim dostignućima, biti inovativne, savremene i klijentu razumljive.

Po Pilcheru, brend finansijske institucije jedan je od najvažnijih elemenata u marketinškom arsenalu po pitanju uspješne interakcije sa klijentima, koji danas u digitalnom dobu izbjegavaju tradicionalne i dosadne bankarske brendove. Brend Addiko je nastao na osnovu opsežnog istraživanja provedenog među klijentima i zaposlenima, a Banka je na dizajnu novog brenda, pozicioniranju i vizualnom identitetu sarađivala sa međunarodnom brend konsultantskom kompanijom Prophet iz Londona i zagrebačkom kreativnom agencijom Bruketa&Žinić OM.

Brend identitet Addiko Bank odražava novu poslovnu strategiju i pozicioniranje Banke na tržištu prvenstveno kroz jasno, jednostavno i direktno bankarstvo.

U vlasništvu Advent Internationala iz SAD i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u BiH Addiko posluje kroz dvije banke – Addiko Bank d.d. sa sjedištem u Sarajevu i Addiko Bank a.d. sa sjedištem u Banjoj Luci. S jakom poslovnom mrežom, od 73 poslovnice kao i širokom mrežom bankomata i POS-ova, Addiko Bank je prisutna u svim dijelovima BiH.