Dubai gradi još dva vještačka ostrva do kraja 2020.

Dubai planira da uloži 1,7 milijardi dolara u projekat nasipanja dva vještačka ostrva sa obje strane luksuznog hotela „Burdž al Arab“

Novi megaprojekat nosi naziv „Marsa al Arab“ i podrazumijeva gradnju odmarališta koja bi trebalo da povećaju broj posjetilaca Ujedinjenih Arapskih Emirata na 20 miliona godišnje. To je dio pripreme za svjetsku izložbu Ekspo, koja će se 2020. godine održati u Dubaiju. Gradnja dva nova ostrva bi trebalo da počne u junu ove godine, a završetak je planiran krajem 2020.

„Marsa al Arab“ će se prostirati na površini od oko 370.000 metara kvadratnih i njime će dosadašnjoj obali biti dodato 2,2 kilometra plaže. Jedno ostrvo će biti posvećeno zabavi i porodičnom turizmu, dok će drugo biti mjesto za luksuzno odmaralište.

Novi ambiciozni projekat obuhvataće i privatnu marinu, jahting klub, rekreativne atrakcije, restorane i kafiće, helidrom, hotel, ogromni prodajni prostor i 300 apartmana s pogledom na more.

Stambeno ostrvo će se nalaziti lijevo od poznatog vještačkog ostrva Burdž al Arab Džumeirah i ponudiće 140 luksuznih vila.