Aerodrom na kome ljubitelje automobila čeka iznenađenje

Vozila koja na aerodromima dočekuju i sprovode avione nakon slijetanja, obično nisu skupocjeni modeli automobila, ali u Bolonji je drugačije

Zaljubljenici u sportske automobile oduševiće se kada slete na aerodrom u ovom gradu, s obzirom da je kao pratnja avionima prilikom manevrisanja po pisti dodijeljen jedan Lamborghini.

Žuti Huracan, sa oznakama i svjetlosnom signalizacijom koju bismo na italijanskim aerodromima očekivali da vidimo na nekom FIAT-u Doblo, narednih nekoliko mjeseci biće na pisti bolonjskog aerodroma.

Smješten u srcu oblasti koja je dom nekih od najvećih imena italijanske automobilske industrije, bolonjski aerodrom je na svega pola sata vožnje od mjesta Sant’Agata – sjedišta Lamborghinija. U blizini je i centrala Ferrarija – Maranelo, kao i Modena u kojoj se nalazi dom firme Pagani.

U poređenju sa standardnim Huracanom, primjerak koji se može vidjeti na pisti najviše se razlikuje po svjetlosnoj signalizaciji na krovu. Automobil će biti na pozajmici aerodromu do januara 2017.

Ovo nije prvi put da Lamborghini u promotivne svrhe koristi neki svoj model kao prateće vozilo na pisti. Jedan Aventador je istu dužnost obavljao tokom sedam dana 2013. godine.