Najbolja zimska destinacija svijeta

Najviše evropsko skijalište, Val Torens u Francuskoj, dobilo je titulu najboljeg skijaškog odmarališta po treći put

Prošle godine, ova titula je otišla austrijskom ski centru Kitzbulu. Na ovogodišnjem, četvrtom izdanju World Ski Awards, koje je održano tokom vikenda, ova mitska ski destinacija povratila je svoju krunu zahvaljujući svim naporima da inovira i ponudi različitu ponudu kao što je na primjer 2011.godine Val Torens bilo prvo skijalište koje je ponudilo besplatan wi-fi internet na ski stazama.

– Zbog svog sveprisutnog pionirskog duha, očaravajućeg prirodnog okruženja, nevjerovatne količine sunca i stanja snijega, ovo mjesto je unikatno i kosmopolitsko, sa živahnom, društvenom i gostoljubivom atmosferom – stoji na World Ski Awards sajtu.

Dobitnike ovih nagrada određuju glasovi vođa u ski industriji, kao što su vlasnici, kupci, turističke agencije, mediji i javnost. Za ovo izdanje, oko 1.6 miliona ljudi glasalo je iz 85 različitih zemalja.

Dok je Val Torens odnio najveću nagradu večeri, odmarališta u Evropi, Kanadi, Japanu, pa čak i na Bliskom Istoku su dobili neke od nagrada ove godine.

W Verbier u Švajcarskoj je dobio nagradu za najbolji ski hotel, dok je najbolja skijaška loža Bighorn na Revelstouk planini u Kanadi. Ski Dubai, zatvoreni skijaški centar sa površinom od 3.000 kvadratnih metara, dobio je titulu najboljeg zatvorenog skijališta.

U međuvremenu, ove godine, Val Torens lansira još jednu inovativnu uslugu koja za cilj ima povećanje broja gostiju. Skijaši sada prije samog odlaska na stazu mogu vidjeti njenu popunjenost i odabrati idealno mjesto za sebe. Podaci se ažuriraju u realnom vremenu.

Val Torens skijalište će biti zvanično otvoreno tokom predstojećeg vikenda, a posjeta će biti rekordna.