U prva četiri mjeseca 340.000 noćenja u Srpskoj

Travel

Republika Srpska postaje jedna od najtraženijih turističkih destinacija u regionu, što pokazuju i brojke turista i noćenja za prvi kvartal ove godine, odnosno zaključno sa aprilom mjesecom.

– Polako se vraćamo u onaj period prije pandemije. U prva četiri mjeseca imali smo 130.000 turista i 340.000 noćenja – kaže Marko Radić, rukovodilac sektora za promociju u Turističkoj organizaciji Republike Srpske, gostujući u našem Јutarnjem programu.

Lepeza zemalja iz kojih dolaze turisti sve je šarenija.

– Pored zemanja iz regiona, tu su turiusti iz Njemačke, Austrije, Italije, Turske, a sve ih je više i iz Velike Britanije – naglašava Radić.

Kao turistički grad na mapi se pozicionirala i Banjaluka, sa sve više zanimljivih sadražaja, od prirodnih ljepota, do primamljivih zabavnih i kulturnih sadržaja, te sportskih kao što je nedavno bio teniski turnir „Srpska open“.

– Banjaluka je imala 17.400 noćenja u aprilu, a 50.000 registrovanih noćenja za prva četiri mjeseca. Idemo ka rekordima, ako se ovaj trend nastavi, a nema razloga da ne bude tako – rekao je Radić.