U BiH stigao Mégane GrandCoupe

 

Nasljednik modela Mégane Sedan i Fluence, dolazi sa privlačnim imenom i cijenom, uz modernu tehnologiju

Nova Renaultova trovolumenska limuzina Mégane Grand Coupe zvanično je dostupna na bh. tžištu. Model koji se izdvaja u masi, nudi nenadmašnu udobnost, donosi modernu tehnologiju iz viših segmenata a košta privlačnih 29.600 KM u luksuzno i bogato opremljenom paketu Life SCe 115.

Nasljednik modela Mégane Sedan i Fluence, dolazi sa privlačnim imenom – Megane GrandCoupe i istovremeno postavlja nova mjerila i nove vrijednosti u segmentu kompaktnih limuzina. Njegove linije su atraktivne, a bokovi mišićavi i elegantni. Prepoznatljivi 3D svjetlosni potpis je impozantan, a proporcije harmonične. Novi Mégane GrandCoupe je vrhunac dinamičnosti i Renaultov suptilni bijeg od tradicionalnih trodjelnih limuzina.

Koristeći modularnu CMF C/D platformu, Mégane GrandCoupe uvjerljivo potpisuje postulate Renaultovog prepoznatljivog komfora, a ujedno donosi isti užitak u vožnji i vrhunsku opremljenost kao izvorni model Mégane Berlina. Prostor na stražnjoj klupi je među najkomfornijim u segmentu, a GrandCoupe ispod atraktivno dizajniranog poklopca nudi prtljažnik od 508 dm3 (VDO), koji kod verzije Intense raspolaže sa praktičnim “hands-free“ pristupom zahvaljujući inovaciji Easy Trunk Access.

Mreža bh. Renault koncesionara nudi verzije opreme: Life, Zen i Intense, a isti se mogu konfigurisati uz četiri moderna i štedljiva agregata. Benzinski agregat 115 SCe trebao bi udovoljiti tradicionalno orijentisanim kupcima, dok će jedan od tri štedljiva dizel agregata: dCi 90, dCi 110 ili dCi 130 KS plijeniti kupce koji preferiraju ekonomičnost i snagu. Srednje snažan dizel u izvedbi Intense moguće je opremiti modernim automatskim mjenjačem EDC sa dvostrukim kvačilom.

Već od osnovnog nivoa Life, Mégane GrandCoupe tradicionalno sadrži zavidan paket opreme: šest zračnih jastuka, sigurnosnih sistema ESP, ASR, ABS i EBD, klima uređaja, LED dnevnih svjetala, Radio Bluetooth sa USB-om, halogena prednja svjetla, električni prozora i vanjskih retrovizora, tempomata itd. Ovako opremljen Megane GrandCoupe pogonjen benzinskim agregatom SCe 115 košta privlačnih 29.600 KM do registracije.

Renaultova istrajnost u serviranju moderne tehnologije koja vožnju čini olakšanom, dio je i portfolija Grand Coupea. Intuitivan pristup i prilagodljivo okruženje za vožnju na višoj razini obogaćuju: MULTI-SENSE sistem, multimedijalni R-LINK 2 sistem sa 8,7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, 7-inčna instrument konzola i električno preklopiv Head-up ekran u boji.

Riznicu moderne tehnologije, dostupne kroz bogati konfigurator dodatne opreme čine: aktivni tempomat, sistemi za upozoravanje na izlazak iz vozne trake i prepoznavanje saobraćajnih znakova, automatsko uključivanje /isključivanje dugih svjetala, sistem za kontrolu mrtvog ugla i još mnogi praktični dodaci. Ovakav tehnološki portfolio, pored privlačnog izgleda, Novi Mégane GrandCoupe čine najpotpunijom kompaktnom limuzinom na tržištu.

O novom Méganu GrandCoupe saznajte više u najbližem ovlaštenom Renault salonu ili na  www.renault.ba/nova-vozila/putnicka-vozila/megane/novi-megane-grandcoupe