Nestle uvodi promjene u omiljenim poslasticama

Švajcarski prehrambeni gigant Nestle tvrdi kako je otkrio način kako drastično srezati količinu šećera u svojim proizvodima, a da to ne utiče na njihov okus

Naučnici kompanije navodno su došli do naučnog otkrića koje će omogućiti da količinu šećera u čokoladi smanje za 40 odsto. Otkrili su način kako drugačije struktuisati šećer, tako da za postizanje istog okusa koriste 40% manje.

Šef odjela tehnologije u Nestleu Stefan Catsicas izjavio je kako se radi o ‘prelomnom otkriću’.

Naučnici su promijenili strukturu šećera tako da se brže rastapa, što zavarava osjetne pupoljke na jeziku i ostavlja utisak da je proizvod slađi nego što zaista jeste.

– Novi šećer koji se brže rastvara, omogućiće da Nestleu značajno smanji količinu šećera u svojim slatkišima, dok zadržavaju odličan ukus – navodi se u saopštenju.

Nestle je naveo da će patentirati svoja otkrića i početi da koristi novi šećer u svojim proizvodima od 2018. godine.