U 2017. brada postaje out!

Kozmetička industrija tvrdi da čak 80 posto raste prodaja proizvoda i tretmana za mušku njegu, a Britanci su ti koji predvode trend!

Kraj godine vrijeme je za svođenje računa, pa je to učinila i moćna kozmetička industrija. Segment prodaje koji najviše raste, čak 80 posto, jesu preparati za mušku njegu. Trend je to koji potvrđuju i frizerski i kozmetički saloni, ali i estetski hirurzi, koji sve češće podmlađuju lica, ali i tijela muškaraca.

U Britaniji su tokom 2016. dolasci muškaraca na fen-frizure porasli za čak 200 posto, što se tumači sve većom svijesti muškaraca o važnosti izgleda, ali i složenijih muških frizura koje nameću muške ikone stila. Više posla imaju i kozmetičari jer čak se za 85 posto tamošnjih muškaraca odlučilo za depilaciju voskom.

Bruklin Bekam izgurao oca, jer se 2017 vraća glatko ozbrijano lice

Za trend super njegovanih muškaraca pripisuje se Dejvid Bekamu koji je kao ultimativna ikona moćnog i uspješnog frajera pokazao da to može biti i s geliranom frizurom, njegovanim licem i tijelom, što su prihvatili muškarci širom svijeta. Bekam je bio i jedan od onih koji su pokrenuli trend nošenja brade, što su u punoj snazi promovisali hipsteri, ali za sve njih stižu loše vijesti jer svjetski trendovski gurui kažu: brada je out, u 2017. moderan muškarac mora imati glatko izbrijano lice. Trendovski primat tako od tate Davida preuzima golobradi Brooklyn Beckham, sve uspješniji na modnim pistama.

(Bojana Radović/VL)