Huawei otvorio prvi regionalni Huawei Experience Store

Huawei je obilježio decenije poslovanja na srpskom tržištu, premijernim otkrivanjem Huawei logoa na vrhu jedne beogradske višespratnice

Kompanija bilježi značajne rezultate poslovanja i globalna partnerstva sa vrhunskim brendovima kao što su Leica, Porsche, Google, Microsoft, Intel i nakon svega, ostvarila još jedan u nizu uspjeha koji je ujedno i simbol nezaustavljivog rasta i razvoja ovog kineskog giganta – otvaranje prve Huawei prodavnice u regionu.

– Ovu jedinstvenu prodavnicu otvorili smo kako bi se približili svim našim kupcima, jer se oni približavaju nama iz dana u dan. To je ono što nas čini ponosnim. Huawei ima jaku želju da zauzme poziciju broj jedan u industriji mobilnih uređaja u svijetu, a iza svega toga stoje ulaganja u tehnološka dostignuća, sofisticiran dizajn i saradnja sa najboljim partnerima širom svijeta – rekao je generalni direktor kompanije Huawei, Jack Wei.

Kompanija Huawei, osim po izvrsnosti u oblasi savremenih tehnologija, poznata je po projektima društvene odgovornosti, a otvaranje prodavnice nije bio i jedini razlog ovog svečanog okupljanja. Sada već čuvena reklama, pod sloganom BE PRESENT, u kojoj jedan dječak ima želju da njegovi najbliži za praznike ostave svoje mobilne uređaje po strani i budu prisutni, odnosno posvete mu malo pažnje.

U proteklih mjesec dana, zahvaljujući kompaniji Huawei, svi zajedno nastojimo da uživamo u prisustvu naših najbližih, a potrudili smo se da budemo i uz one kojima je pomoć najpotrebnija tako što smo na zvaničnoj Facebook stranici Huawei Mobile, ispod videa poznate reklame ostavljali, i još uvijek ostavljamo, komenatare uz #bepresent. Za svaki ostavljeni komentar Huawei donira 50 dinara humanitarnoj fondaciji proslavljenog vaterpoliste Aleksandra Šapića „Budi human“. U znak početka saradnje i kao poziv kompanijama da slijede njihov primjer, kompanije Huawei kupila je jednu njegovu medalju sa posebnom simbolikom – bronzanu medalju sa Olimpijskih Igara u Pekingu 2008.

Događaju je prisustvovao veliki broj partnera, saradnika, medija i poznatih ličnosti.