Otvoren Delta Planet u Banjaluci – najveći šoping mol u BiH

Danas je svečano otvoren Delta Planet u Banjaluci, najveći šoping mol u Bosni i Hercegovini – investicija srpske kompanije Delta Real Estate, koja posluje u okviru Delta Holdinga, vrijedna 70 miliona eura.

Delta planet prostire se na 62.500 kvadrata, ima više od 100 radnji sa oko 2000 zaposlenih. Ovim otvaranjem na tržište BiH stiglo je više od 40 novih brendova. Što predstavlja novu planetu šopinga i zabave za cijelu porodicu i jedinstveni je objekat ovog tipa u Banjaluci.

– Poslije hotela InterContinental u Ljubljani, mi otvaramo ovaj šoping u Banjaluci, a iduće nedjelje u Varni, u Bugarskoj. To je dio regionalnog razvoja Delta Holdinga, koji se kreće od Triglava do Crnog Mora. Mi uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu – rekao je predsjednik Delte Miroslav Mišković.

Tačno za nedjelju dana, 28. marta, prvi posetioci ući će i u Delta Planet u Varni, ljetovalištu na bugarskom dijelu Crnog Mora. Taj projekat je još veći i koštao je 120 miliona eura, a zauzima 110.000 kvadrata.