Kissenger – uređaj za ljubljenje preko telefona

Kissenger je vrsta adaptera za pametni telefon, koji omogućava da pošaljete “pravi” poljubac, preko interneta

Taj adapter može da omogući osjećaj poljupca ali i da prenese poljubac koji vam je upućen, i to u realnom vremenu. Uređaj prepoznaje i snagu vašeg poljupca i može vjerno da ga prenese kada “ljubite” svoje voljeno biće.

Kisindžer je kombinacija riječi poljubac (kiss) i mesindžera (messenger), a ovu aplikaciju kreirala je Emma Yann Zhang i njen tim. Imali su ideju da naprave uređaj koji će spajati parove koji su udaljeni, članove porodice koji žive na različitim krajevima svijeta i idole i njihove fanove širom svijeta.

Sastoji se od veoma preciznih senzora koji se nalaze ispod silikonske usne. Kada poljubite nekog ili tačnije taj uređaj, on mjeri jačinu i dužinu poljupca kao i podatke prenosi ih uređaju koji je na drugom telefonu. Tako se podaci pretvaraju u poljupac, odnosno u realističnu senzaciju ljubljenja. Sve se to dešava u realnom vremenu i preko interneta.

Uređaj se još ispituje i trenutno prolazi kroz laboratorijske testove. Učesnicima koji koriste “Kisindžer” mjere se krvni pritisak i otkucaji srca. Svrha testova jeste da se vidi da li poljubac uređaja ima isti učinak kao i pravi poljubac.