Kingston predstavio USB od 2TB

Kingston je predstavio USB stick na koji je moguće pohraniti čak oko 70 sati 4K videozapisa

Uoči početka najvećeg sajma potrošačke elektronike na svijetu, Consumer Electronic Show – CES, koji se ove sedmice održava u Las Vegasu brojne kompanije predstavile su novitete s kojima će ove godine pokušati osvojiti korisnike.

Među brojnim do sada predstavljenim uređajima i računalima, jedan od zanimljivijih uređaja svakako je Kingstonov DataTraveler Ultimate GT USB stick, pri čemu se GT u imenu odnosi na ‘generation terabyte’.

Iz ove kompanije su prokomentarisali da pomjeraju granice mogućeg prilikom predstavljanja novog DataTravelera koji će biti dostupan tokom sljedećeg mjeseca u dvije verzije – s 1TB i s čak 2TB memorije za pohranu podataka, što znači da će vlasnici ovog USB-a moći u džepu nositi čak oko 70 sati 4K videozapisa.

Dimenzije DataTraveler Ultimate GT-a iznose 72mm x 26.94mm x 21mm, radi na temperaturama od -25 do 60, a kako je riječ o USB 3.1 uređaju, za povezivanje s modernim prenosnim računalima koja imaju samo USB-C priključak, biće potreban dodatni adapter.

Kupcima DataTraveler Ultimate GT-a Kingston daje garanciju od pet godina, a jedino što još nije poznato oko ovog uređaja i što vjerovatno zanima najveći broj ljudi jest cijena, ali kako kažu na The Vergeu, možemo očekivati kako će USB s najvećom količinom memorije imati i najveću cijenu.