Destinacije koje morate posjetiti u 2017.

 

Postoje mnogobrojni gradovi koji čekaju da ih otkrijete. Ovo su prijedlozi gdje možete otputovati u novoj 2017. godini.

Osaka, Japan
Ako je Kjoto japanski duh, Tokio je njegovo srce, a za Osaku se kaže da je njegov apetit. O tome svjedoči ukupno 91 restoran sa Mišelin zvjezdicom. U aprilu ove godine ovdje otpočinje International Festival Utage, desetodnevni festival hrane koji slavi japansku kulinarsku tradiciju. Osaka je ekstravagantna i gostoprimljiva. Kažu da su stanovnici Tokija stidljivi, dok su stanovnici Osake gostoprimljivi, ljubazni i srdačni.

Bocvana
Ukoliko volite da gledate dokumentarce o divljoj Africi, onda je Bocvana mjesto koje ćete poželjeti da obavezno posjetite. Uskoro će u delti Okavango rijeke biti otvoren luksuzan Duba Plain Camp, na ogromnom prostoru od 77.000 hektara. Lavovi, slonovi i vrste specifične za sjever Bocvane moćićete da vidite ovdje. Otisnite se na safari brodom i doživite avanturu.

Tihuana, Meksiko
U najzapadnijem gradu Latinske Amerike, Tihuani uživajte u nezamislivoj kulinarskoj ponudi. Ovaj grad doživljava turistički bum izgradnjom luksuznih prebivališta. Stlizovani kafići, restorani renesansne kuhinje i hipsterski kombiji sa brzom hranom imaju nevjerovatan šarm koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Kingston, Jamajka
Lokalna hrana i muzika u dvije riječi opisuju glavni grad Jamajke. Posjetite rodni kraj Huseina Bolta i saznajte zašto je ovaj grad meka pravih ljubitelja regea. Ovdje su živjele muzičke legende kao što su Bob Marli, Piter Toš ili Li Skrač Peri. Iako mnogi turisti u širokom luku zaobilaze Kingston zbog ogromnih saobraćajnih gužvi, ovaj grad ima mnogo toga da ponudi.

Marakeš, Maroko
Egzotični grad kulturnih kontrasta je Marakeš. Grad u podnožju planina Atlas očaraće vas mirisima i prizorima. Na ogromnim bazarima prodaju se voće, začini i tradicionalni suveniri. Posjetite muzej posvećen kulturi Berbera i obavezno pogledajte izložbu modne ikone Iv Sen Lorena koja će ove jeseni biti upravo u Marakešu. U prilici ste da vidite hiljade skica, akseosare i luksuzne materijale slavnog kreatora. Još jedna atrakcija je i vila Оasis u kojoj je boravio sam dizajner.

Kazahstan
Deset godina nakon što je Borat proslavio Kazahstan, ova zemlja prijeti da postane luksuzni raj. Hoteli u glavnom gradu Kazahstana, Astanu, načinili su od ove zemlje luksuznu destinaciju usred stepe. Nestvarni šoping i trgovački centri, zgrade futurističkog dizajna, ultra moderni hoteli, napravili su za samo 14 godina čudo od ove zemlje u kojoj se sudaraju Evropa i Azija.