Philips predstavio najveći zakrivljeni 4K monitor

Philips i njihov partner MMD su predstavili novi 4K monitor koji nazivaju trenutno najvećim zakrivljenim 4K monitorom na tržištu.

Philips Brilliance BDM4037UW od 40 inča uključuje i Ultra Wide Color tehnologiju koja omogućava širi spektar boja, tačnije 85 odsto NTSC spektra za razliku od uobičajenih 72 odsto.

Novi Philips monitor korisnicima pruža fantastično jasnu sliku u kombinaciji s ogromnim prostorom na ekranu za multitasking.

Njegova MultiVew opcija omogućava četiri istovremeno otvorena različita sadržaja na ekranu, i to svaki u Full HD rezoluciji. Sadržaj može da bude raspoređen na dva načina: Picture-by-Picture način rada, kada se ekran dijeli na nekoliko dijelova, koristan u kontrolnim centrima ili za upotrebu više uređaja istovremeno kako bi saradnja bila efikasnija i lakša. Drugi način rada je Picture-in-Picture način za praćenje naslovne strane nekog programa u manjem prozoru dok korisnik radi na ostatku ekrana.

Ovaj VA LCD monitor ima osvijetljenost od 300 cd/m², ugrađene zvučnike (2x5W), a od konekcija podržava VGA (Analogni), DisplayPort x 2, HDMI (1.4) – MHL x 1, HDMI (2.0) – MHL x 1, ali ne podržava HDR.

Monitor je već dostupan po cijeni od 750 eura.