Specijalno izdanje Mercedes-AMG GT edition 50

 

Nakon što je Mercedes-AMG GT porodica dobila novi izgled i sasvim novi GT C Coupe, stigla je novi model – Edition 50

Ovaj specijalni superautomobil predstavljen je na sajmu automobila u Detroitu, a biće zvanično lansiran ove godine, kao dio proslave 50 godina Mercedes-AMG.

Pokreće ga isti 4.0 litarski twin turbo V8 motor sa 550 konjskih snaga i 681 Nm obrtnog momenta, što mu daje priliku da od 0 do 100 ubrzava za samo 3.6 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 317 km/h.

Edition 50 će imati brojne besprekorne elemente, poput specijalne farbe koja se zove Graphite Grey Magno, crne hromirane akcente u eksterijeru, kao i AMG kovane felne. Takođe, tu će biti i Edition 50 obilježje na zadnjem dijelu, koje će jasno obilježiti ovaj Mercedes-AMG specijalnog izdanja.

U enterijeru, crni i srebrni elementi će biti u skladu sa Nappa kožom i sivim šavovima. Takođe, u vozačkoj kabini se može primijetiti i AMG Performance volan sa Dinamica oblogom od mikrofibera i sivim šavovima.

Mercedes-AMG će ponuditi ovo specijalno izdanje sa AMG Interior Night paketom kao standardnom opcijom, što znači da će ovaj model imati crna vrata, papučice i ekskluzivni mat karbon. Na naslonima za glavu GT Edition 50 logo će biti glavni ukras.