“Leoni” gradi fabriku u Nišu, planirane investicije 20 miliona eura

Njemačka kompanija “Leoni” počinje izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu, a u narednih nekoliko godina planirane su investicije u iznosu od 20 miliona eura

U toku februara “Leoni” bi trebalo da postavi temelj novog proizvodnog pogona površine 15.000 kvadrata, a već tokom jula pogon bi trebalo da bude otvoren. Njemačka kompanija planira gradnju u tri faze, a po završetku posljednje faze ukupna površina pogona trebalo bi da iznosi 40.000 kvadrata.

“Leoni” će u narednih nekoliko godina investirati u proizvodnju u Nišu više od 20 miliona eura i zaposliće najmanje 2.200 radnika. Proizvodni kompleks “Leonija” biće izgrađen na zemljištu ukupne površine osam hektara, s tim što je dio zemljišta kompanija sama otkupila, a dio će dobiti od države.

Ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu potpisali su u oktobru prošle godine generalni direktor “Leonija” Klemens Saks i ministar privrede Srbije Goran Knežević. Njemačka kompanija pogone za proizvodnju kablova za autobile već ima u Prokuplju i u Malošištu kraj Doljevca. (Beta)