Amazon otvara kancelarije u Rumuniji i zapošljava 500 ljudi

Investicije

Američki internet prodavac Amazon u procesu je otvaranja tri nove kancelarije u Rumuniji i planira da zaposli više od 500 ljudi do kraja ove godine.

Otvarajući se u drugom kvartalu 2021. godine, nova kancelarija u Temišvaru fokusiraće se na uređaje Amazon Devices, uključujući kućne sigurnosne uređaje i usluge Ring, saopšteno je iz kompanije.

Kasnije 2021. godine otvara se jedna od nove tri pllanirane kancelarije u Iasiju. Fokusiraće se na maloprodajnu podršku, istovremeno podržavajući prodajne partnere i category teams.

2023. Amazon će se preseliti u novi Palas Campus u Iasiju, gdje će biti konsolidovana cijela radna snaga Amazon Iasi.

– Srećni smo što otvaramo nove kancelarije i stvaramo dodatnih 500 novih radnih mjesta u Temišvaru i Iasiju. Kao rezultat novih kancelarija dostupne su brojne mogućnosti, posebno za profesionalce u softveru i operacijama, da inoviraju i unaprijede naše proizvodi i usluge koji podržavaju naše kupce Amazona iz cijelog svijeta, rekao je generalni direktor Amazon Rumunije Octavian Tanase.

Amazon i njegova podružnica Amazon Web Services već imaju kancelariju u Bukureštu, u kojoj se nalazi Inženjerski centar, Tehnološki razvoj, Govorna i jezična rješenja za Alexu, kao i Alexa testiranje proizvoda.

2005. Amazon je otvorio prvu kancelariju u Rumuniji i od tada je u svoje lokalne operacije uložio više od 100 miliona eura.