Vrijednost akcija Tvitera nastavlja da opada

Akcije Tvitera pale su za više od 11 odsto i njihova vrijednost je 16,61 dolar

Vrijednost akcija kompanije Tviter opala je na Vol Stritu nakon što je kompanija objavila izvještaj o slabim rezultatima poslovanja u posljednjem kvartalu protekle godine.

Kompanija je izazvala razočaranje na tržištu poslije objavljivanja izvještaja u kojem se navodi da je u posljednjem kvartalu prošle godine ostvarila profit od 717 miliona dolara, znatno manji od očekivanih 740 miliona, koliko su prognozirale finansijske analize.

Tviter nije ostvario čistu dobit od svog osnivanja prije deset godina, a kompanija takođe ima problema sa povećanjem broja korisnika, kojih je krajem decembra prošle godine bilo 319 miliona, svega dva miliona više nego u prethodnom kvartalu.

Povećanje broja korisnika od ključne je važnosti za Tviter, jer je to način da kompanija ubijedi investitore da je sposobna da poboljša poslovne rezultate i počne da ostvaruje dobit.

Kada je riječ o rastu broja korisnika, Tviter već neko vrijeme ne uspijeva da održi korak za drugim društvenim mrežama, kao što su Fejsbuk i Snepčet. (Beta)