Završena izgradnja megafabrike slovenačke firme u Laktašima

BiH

Završena je izgradnja novog proizvodnog objekta kompanije “Iskra Tela L” u Laktašima.

Ovo je kćerka-firma nadaleko poznatog slovenačkog giganta – kompanije “Iskra”.

Novi poslovni objekat “Iskra Tela L” predstavlja vrhunac moderne arhitekture, prostirući se na 12.420 kvadratnih metara. Posao gradnje povjeren je kompaniji Baupartner iz Lukavca.

– S ponosom vam predstavljamo sveobuhvatno rješenje “ključ u ruke”! Nema potrebe za brigom ili dodatnim naporom, preuzimamo odgovornost za svaki korak, omogućavajući vam da se potpuno posvetite ostvarivanju svojih poslovnih ciljeva – naveli su iz kompanije Baupartner.

Kako je BiznisInfo.ba ranije pisao, kamen temeljac za ovaj pogon položen je početkom februara prošle godine.

“Iskra” d.o.o. Slovenija je kompanija koja je osnovana 1946. godine sa tradicijom dugom 76 godina u porizvodnji industrijske elektronike, energetike i telekomunikacione opreme.

“Iskra Tela L” d.o.o  u Laktašima osnovana je 2007. godine kao kćerka firma i trenutno se bavi proizvodnjom industrijske elektronike, TV antena, kondezatora i brizganjem termoplasta i duroplasta.

Kompanija ima 100 zaposlenih i plan je da u svom vlastitom proizvodnom objektu u Mahovljanima, prošire proizvodnju i ukupno imaju 500 zaposlenih radnika.

Novom investicijom “Iskra” jača vlastiti položaj u regiji i u svjetlu očekivane integracije BiH u Evropsku uniju. Investicija u Laktašima, prema ranijim procjenama, vrijedna je 15 miliona eura, a slovenačka grupacija će proširiti proizvodne aktivnosti u svom elektro biznisu, sa ciljem optimizacije troškova poslovanja.