Banjalučka pivara: Uspješna godina, povećan broj zaposlenih

BiH

Uprkos otežavajućim okolnostima prouzrokovanim pandemijom u Banjalučkoj pivari, jednoj od najvećih prehrambenih kompanija u RS, BiH ističu da su zabilježili poslovne uspjehe. Veoma su zadovoljni i reakcijama potrošača na novitete koje su uveli u ovoj godini u vidu novih proizvoda kao i na proširenje poslovanja na tržište Srbije. Posebno su ponosni na činjenicu da su uprkos pandemiji povećali broj radnika.

Banjalučka pivara je ove godine plasirala na tržište novi proizvod „Banjalučko pivo“. U pitanju je svjetli lager kojeg odlikuje kvalitet usljed korištenja isključivo prirodnih sastojaka. Banjalučko pivo je nakon samo nekoliko mjeseci prepoznato od strane potrošača u RS kao jedna od najuspešnijih inovacija na tržištu u posljednjih nekoliko godina. Pored uspjeha na domaćem tržištu, Banjalučka pivara bilježi sjajan rezultat i u Srbiji, gde je u cilju jačanja pozicije i širenja distribucije svojih proizvoda osnovala i firmu „Banjalučka pivara d.o.o. Srbija“. Najveća pivara u BiH i jedina iz Republike Srpske je  uprkos vanrednim okolnostima, samo u posljednja 3 mjeseca izvezla oko 500.000 litara Nektar piva u Srbiju. Dobrim rezultatima je doprinela i marketinška kampanja sa sloganom „samo da nam ostane čulo ukusa“, koja je i u BiH i u Srbiji potpuni hit.

„Veoma sam ponosan na radnike Pivare, koji su zaslužni za uspešno poslovanje i rast naše kompanije i pored okolnosti koje je u ovoj godini prouzrokovala pandemija. Bez obzira na pad tržišta piva od preko 20%, uspehom novog “Banjalučkog piva”, te rezultatima koje smo napravili sa Nektarom na tržištu Srbije, godinu završavamo sa 3 miliona KM većim prihodom i 20 radnika više nego prethodne godine”, izjavio je Ilija Šetka, generalni direktor “Banjalučke pivare”.

U sklopu posvećenosti ka unapređenju poslovanja napravljen je i dogovor o eksluzivnom uvozu i distribuciji brendova čuvene globalne „Asahi“ grupacije. Na ovaj način je asortiman ove kompanije postao bogatiji za poznate svjetske brendove piva iz Japana, Italije i Holandije kao što su „Peroni“, „Nastro Azzuro“, „Grolsch“, „Asahi“. Od januara, naredne godine, Banjalučka pivara dobija i čuvene češke brendove „Pilsner Urquell“ i „Kozel“ .

 U vrijeme pandemije, Banjalučka pivara je bila odgovorna prema društvenoj zajednici i pružila podršku brojnim akcijama koje su organizovane poput „#NisteSami“ u organizaciji Gradske uprave, „Obrok za heroje“ u organizaciji Udruženja ugostitelja RS HORECA , kao i samostalnu akciju doniranja preko 20.000 maski za trgovačke radnike.