Luksuzne plutajuće vile s pogledom na morsko dno

 

Dubai može da se pohvali mnogim zadivljujućim građevinama, ali za razliku od grandioznih tornjeva, najnovije impresivne građevine ne uzdižu se u vis, već zaranjaju ispod površine okeana

Na četiri kilometara od obale Dubaija, biće smještene luksuzne plutajuće vile „Floating Seahorse“ koje se prostiru na tri nivoa, od kojih je donji u potpunosti uronjen u vodu.

Dva ogromna prozora od po 25 kvadratnih metara obezbjeđuju spektakularan pogled na koralni greben i podvodni svijet iz spavaće sobe i kupatila. Samo devet i po centimetara debeli, prozori nisu mogli biti izrađeni od stakla jer ne bi izdržali pritisak vode. U potrazi za rješenjem, arhitekti su inspiraciju pronašli u podmornicama i akvarijumima i upotrebili akrilno staklo.

Na nivou mora smješteni su potpuno opremljena kuhinja sa trpezarijom i prostrana dnevna soba. Kada se staklena fasada otvori, terasa postaje produžetak dnevnog boravka. Najviši nivo je savršeno mjesto za relaksaciju ili objedovanje na svježem vazduhu. Opremljen je krevetom, mini barom, kuhinjom i đakuzijem sa staklenim dnom.

Pored rasprodatih originalnih modela „Floating Seahorse“ i edicije „Floating Seahorse Tzar“ po cijeni od 2,5 miliona eura, kompanija „Kleindienst“ ponudila je i još luksuzniji model „Signature“. Sa više od 370 kvadrata, „Signature“ je veći od svojih prethodnika i u potpunosti se može prilagoditi željama kupca.

Najveći dio plutajućih vila 90 od 131, biće smješten u blizini vještačkog ostrva St Petersburg u obliku srca čija je izgradnja u toku. Inspirisano Maldivima, ostrvo će biti okruženo ovim vilama. Srcoliko ostrvo biće dio grupe od šest ostrva koja će činiti arhipelag „Heart of Europe“, a šire, dio masivnog arhipelaga „The World“ koji će brojati 300 vještačkih ostrva raspoređenih u obliku mape svijeta.

Preko 200 profesionalaca uključeno je na realizaciji projekta, a planirano je da izgradnja vila bude završena ove godine.