Novih pet aviolinija s Tuzlanskog aerodroma

Tokom marta na tuzlanskoj pisti će biti postavljen novi avion, a usluga se širi s pet novih destinacija

Najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Europi Wizz Air na pisti tuzlanskog aerodroma 27. marta će postaviti i drugi avion Airbus A320 sa 180 putničkih mjesta. Vrijednost investicije je 98 miliona dolara, a kompanija se na taj korak odlučila prije svega zbog uspostave novih pet linija.

Riječ je o letovima za Bratislavu, Keln, Friedrichshafen, Nuremberg i Vaxjo.

Karte su već u prodaji, a prvi putnici će za Vaxjo poletjeti 23. marta, Bratislavu, Keln i Friedrichshafen nakon četiri dana, dok je prvi let za Nuremberg najavljen za dan kasnije.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović rekao je da će uspostavljanjem novih pet linija uspostaviti vazdušnu liniju sa ukupno 16 destinacija i da će time ostvariti dodatnu finansijsku korist .

S druge strane, iz kompanije Wizz Air ranije su rekli da uspostavom novih linija očekuju povećanje broja putnika za 87 posto.

Prema projekcijama menadžmenta Međunarodnog aerodroma Tuzla, usluge ove vazdušne luke u toku 2017. godine trebalo bi koristiti 480.000 putnika, što je u odnosu na godinu ranije više za blizu 170.000 osoba. U ovoj godini planirano je i zapošljavanje novih radnika.