Bentley predstavlja luksuzno električno vozilo

Na ženevskom sajmu automobila, Bentley Motors su podijelili svoju ambiciju da segment električnih vozila predstave u luksuznoj varijanti

Električni Bentley model ni u kom slučaju neće ugroziti kvalitet, prefinjenost i visoke performanse koje se očekuju od ovog brenda. Ove renomirane Bentley karakteristike, biće kombinovane sa novom tehnologijom performansi, poput brzog induktivnog punjenja i vrhunskih usluga u stilu konsijerža, za najbolje moguće iskustvo.

Vizija Bentley brenda će njihovim klijentima omogućiti da uživaju u opciji brzog punjenja i rasponu koji je sasvim dovoljan za sve moguće vrste vožnji. Električni Bentley bi mogao, na primjer, da prijeđe udaljenost od Londona do Pariza ili Milana i Monaka sa samo jednim punjenjem, dok bi iskustvo vožnje, kako za vozača, tako i za njegove saputnike bilo vrhunsko, zahvaljujući najmodernijoj integrisanoj tehnologiji.

Fuzija moderne tehnologije i predivnih materijala je očigledna u svakom smislu, jer će ovaj novi koncept imati luksuzno opremljenu kabinu, koja će se pobrinuti da zbog upotrebe velike količine tehnologije, ovaj automobil ne djeluje hladno ili bezosjećajno. Čitava centralna konzola je napravljena od jednog komada elegantno oblikovanog stakla, koje sadrži i OLED ekran. Sve važne kontrole automobila su dostupne baš odatle, uključujući navigaciju, zabavu i kontrolu klime.

Ručno rađeni komadi sječenog stakla na volanu sadržaće kontrole za medije, komunikacije, navigaciju i podešavanje automobila. Takođe, tu su i dva dugmeta na vrhu volana, pri čemu jedno nudi opciju pojačanja performansi, a drugo mogućnost ograničenja brzine u naseljenim mjestima.

Putnici, sa druge strane, imaju svoj panel za kontrolu kojim mogu pristupiti društvenim mrežama, email servisima i zabavnim opcijama.

Ekskluzivni bakarni elementi oko mjenjača, Bentley Dynamic Drive brojčanik i furniri u vratima su integrisani u vozačku kabinu, kako bi naglasili potencijal ovog modela i njegovog novog pogona.

Inteligentni infotainment sistem je centralni mozak ovog vozila, kome se može pristupiti uz pomoć aplikacija za pametne telefone koje se povezuju sa automobilima.

U svom eksterijeru, čuvena Bentley rešetka sada sadrži kompleksnu 3D geometriju sa akcentima od bakra, koji će identifikovati Bentley EXP 12 Speed 6e kao sasvim električno vozilo. Kada je automobil u pokretu, 6e logo sija predivnom bijelom svjetlošču.

Dizajn eksterijera je u svakom slučaju ekspresija muževne, atletske površine, inspirisane savremenom arhitekturom, prirodnim svetom i aerodinamičnim oblicima koje možemo vidjeti na avionima.

On predstavlja prirodnu evoluciju DNK Bentley brenda, kao i budući pravac dizajna ove kompanije, dodajući nove nivoe drame i tenzije ovom elegantnom modelu. Kada se kombinuje sa muževnim proporcijama i sportskim stavom, kroz upotrebu niskog vešanja, duge haube i spuštene rešetke, stil eksterijera ovog modela nam daje nagovještaje visokih performansi i potencijala.