Qoros K-EV je auto sa najneobičnijim vratima

 

Kinesko-izraelska kompanija Qoros predstavila je novi koncept nastao u saradnji sa švedskim proizvođačem supersportskih automobila, firmom Koenigsegg

Plod ove nesvakidašnje saradnje dva potpuno različita proizvođača automobila, jednog koji proizvodi obična putnička vozila i drugog koji izrađuje skupocjene sportske modele u malim serijama, je koncept luksuznog električnog vozila nazvan K-EV. Automobil dužine 5 metara za pogon koristi četiri elektromotora ukupne snage 870 ks, a zamišljen je kao potencijalni suparnik modelima kao što su Tesla S ili Porsche Panamera E-Hybrid.

Qoros tvrdi da je K-EV u stanju da iz stanja mirovanja do stotke stigne za manje od 2,7 sekundi i da razvije maksimalnih 260 km/h.

Pogonske baterije obezbjeđuju mu autonomiju vožnje od preko 300 km. Proizvođač je predvidio mogućnost dopune baterije pomoću strujnog kabla, ali i bežičnim putem.

Jedna od najneobičnijih karakteristika ovog konceptnog automobila su vrata, koja ne samo da su potpuno providna, već se otvaraju na 3 različita načina. Ona na lijevoj strani podižu se na gore, kao kod nekih supersportskih modela, zadnja na desnoj strani su klizeća, dok se desna prednja vrata otvaraju na klasičan način.