Viktoriji Bekam uručen Orden britanskog kraljevstva

Nakon što je juče proslavila 43. rođendan, modna dizajnerka i model Viktoria Bekam dobila je Orden britanskog kraljevstva za dostignuća u modnoj industriji

Nekadašnjoj pjevačici, britanske pop grupe Spajs grls, orden je uručio princ Vilijam u Bakingemskoj palati, u prisustvu njenih roditelja i supruga, bivše fudbalske zvijezde Dejvida Bekama, koji je Orden britanskog kraljevstva dobio još 2003. godine.

Viktorija Bekam je uspješno lansirala svoju modnu liniju uprkos prvobitnim sumnjama u njenu sposobnost da sa pjevanja prijeđe na modno kreiranje, napominje američka agencija AP. Pored zavidnih modnih dostignuća u 17-godišnjoj karijeri, nagrađena je i zbog humanitarnog rada.

– Počastvovana sam i ponizna pred ovom prestižnom titulom. Apsolutno je zadovoljstvo biti u Bakingemskoj palači i ponosna sam što sam Britanka. Ukoliko sanjate velike snove i radite na tome da ih ostvarite, onda možete postići velike stvari. Posebno sam sretna što su uz mene danas moji roditelji i suprug. Bez njihove ljubavi i podrške, ništa od ovoga što sam postigla ne bi bilo moguće, rekla je Viktoria na ceremoniji.

Orden oficira reda britanske imperije uručen je i olimpijskoj zvijezdi Džesiki Enis-Hil i glumcu Marku Rajlensu.