Blatnjave farmerke koje koštaju više od 400 dolara

Poznati modni sajt Nordstrom privukao je mnogo pažnje objavljujući svoj novi artikal – blatnjave farmerke. Da sve bude još apsurdnije njihova cijena iznosi vrtoglavih 425 dolara, a farmerke možete poručiti na njihovom sajtu

Kompanija je saopštila da nove farmerke ukazuju na osobu od akcije, robusnu i vrijednu, koja nema problem da zalegne i isprlja ruke što pokazuju mrlje i fleke.

Moda ’prljave’ i iscijepane garderobe nije nova i već neko vrijeme je zastupljana na modnoj sceni, ipak, ovaj model otišao je korak dalje te je farba koja predstavlja blato nanošena u namazima i možete osjetiti njenu teksturu, odnosno nije riječ samo o boji.

Ova garderoba svojim pojavljivanjem podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama. I dok su neki već počeli da predviđaju čitave kolekcije ’blatnjave’ odjeće, drugi su sa žustrim negodovanjem postavljali pitanje da li je riječ o neslanoj šali.

Farmerke su izdanak modne kuće PRPS koja u svojoj ponudi ima i blatnjavu jaknu. I pored nanosa lažne prljavštine farmerke mogu da se peru u mašini, na deklaraciji se preporučuje hladno pranje, a ’prljavština’ se neće isprati.

Ostaje da vidimo kako će ići prodaja i da li je zaista svakog čuda tri dana dosta ili ćemo ovakve komade uskoro početi da viđamo na ulici, samo ovoga puta sa skupim etiketama.