Ferrari zarađuje više nego ikad: Najavljuje još veću proizvodnju

Italijanski proizvođač najharizmatičnijih automobila današnjice u prvom je kvartalu povećao isporuke i profit, a u skladu sa boljim rezultatima u Maranellu su donijeli odluku i o povećanju proizvodnje

Ferrari je u prvom kvartalu 2017. kupcima isporučio 2003 automobila, što je u odnosu na isto razdoblje lani povećanje 6,4 posto, odnosno 121 automobil više. Naravno, budući da je ipak riječ o proizvođaču koji svakim prodanim automobilom zaradi mnogo novca, povećanje isporuka donijelo je i povećanje prihoda 5 posto, koji sad iznosi 821 milion eura.

U Ferrariju navode kako su za bolje rezultate itekako zaslužni uspješni modeli s V12 motorom, koji su isporučivani čak dvostruko bolje nego modeli s V8 motorom.

Tako je prodaja Ferrarija u dosadašnjem dijelu godine u Evropi porasla čak 8,8 posto. Do kraja godine će, najavljeno je, isporučiti čak 8400 ‘propetih konjića’, što znači da je velika potražnja direktno rezultirala premašivanjem zacrtanog cilja ograničavanja proizvodnje na 7000 automobila godišnje.