Džej-Zi bogatiji za 30 odsto, Didi i dalje najimućniji reper

Bogatstvo Džej-Zija skočilo je za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, zbog čega taj američki mogul sada posjeduje 810 miliona dolara

To ipak nije bilo dovoljno da prestigne Šona Koumbsa, odnosno Pi Didija, koji je ponovo na prvom mjestu „Forbsove“ liste najimućnijih hip-hopera.

Šon Didi Koumbs ostvario je godišnju zaradu od 820 miliona dolara, u čemu mu je pomogla prodaja njegove votke „Cirok“, kao i popularnost njegove robne marke „Šon Džon“, ističu iz Forbsa.

Reper i producent Džej-Zi došao je do drugog mjesta te liste sa 810 miliona dolara, u velikoj mjeri zahvaljujući ulaganju 200 miliona dolara u servis za strimovanje muzike „Tajdel“.

Forbs je napravio listu uzimajući u obzir posljednje zarade, finansijske dokumentacije i vrednovanje postojećih fondova na osnovu razgovora sa analitičarima, advokatima i menadžerima koji rade u muzičkoj industriji.

Na ovogodišnju listu prvih pet najbogatijih repera takođe su se upisali Doktor Dre (740 miliona dolara), suvlasnik kuće „Keš mani rekords“ Brajan Birdman Vilijams (110 miliona dolara) i kanadski reper Drejk, sa oko 90 miliona dolara.