Doslovno neuništiva: Nokia 3310 dobila kućište od titanijuma

Italijanski luksuzni brend Caviar, koji se bavi proizvodnjom luksuznih smartphonea napravljenih od skupocjenih materijala, predstavio je novu redizajniranu Nokiju 3310 s kućištem od titanijuma za koje tvrdi da je najčvršće na svijetu

Caviar je počeo primati narudžbe za ekskluzivne modele nove Nokije 3310, čiji je prvi mobilni telefon postao hit 2000. godine, a bila je poznata po svojoj „neuništivosti“ i dugotrajnoj bateriji. Titanijum je veoma čvrst i koristi se na raznim poljima, od proizvodnje aviona do medicine. Iz Caviara su poručili da ovim modelom odaju počast „neuništivosti mobitela“.

Nokijini mobiteli nisu samo trend, nego i svjestan odabir određenih ljudi koji se ne žele utrkivati s tehnologijom. Oni trebaju pouzdan mobitel kako bi mogli obavljati pozive. Kompanija je predstavila tri modela, a njihova cijena se kreće od 2.100 do 2.590 dolara. Prodaja počinje u junu.

Nokia je predstavila svoj novi model 3310 u februaru, 17 godina nakon prvog modela te je navela da je to „nagrada vjernim kupcima“.

Novi uređaj omogućava 22 sata razgovora s jednim punjenjem baterije, kao i mjesec dana rada u standby modu. Međutim, internet mogućnosti su ograničene, a posjeduje kameru od samo 2 megapiksela. Cijena je 49 eura.

Caviar je ranije proizvodio specijalne verzije skupocjenih smartphonea s likovima državnika poput ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Trumpa. (Klix.ba)