Šta sve posjeduje Vladimir Putin?

Trenutni predsjednik Rusije, Vladimir Putin, ima procjenjenu vrijednost imovine od 70 milijardi dolara

U periodu od 1999. do 2000.godine, Putin je bio ruski premijer, da bi godinu dana kasnije postao predsjednik. 2008. godine, na tom mjestu ga je zamijenio Dimitri Medvedev, koji je Putina ponovo postavio na mjesto premijera, da bi 2012. godine, Putin opet dobio titulu predsjednika.

Pod njegovim vođstvom, Putin je smanjio poreze, uveo nove zakone i još mnogo toga, a poznat je kao osoba koja podržava nuklearnu industriju. Vladimir Vladimirovič Putin rođen je 7. oktobra 1952. godine u Lenjingradu, gdje je stekao svoje obrazovanje. Od 1983.godine, on je oženjen Ljudmilom Putinom, ima dvoje djece – Jekaterinu i Mariju.

2011. godine, okružen novinarima, Putin je izašao iz mutnih voda Crnog mora, prekriven ostacima antičkog blaga, što je naravno bio PR trik, koji je postigao svoju svrhu – Putin je bio predstavljen kao moćna persona, džudo majstor, ljubitelj životinja i nedodirljivi vođa Rusije. Ali, pojavio se još jedan PR trik – on je spontano poklonio sat od 10.000 eura malom dječaku sa sela, što je dovelo do pitanja, da li Putin negdje ima svoje zakopano blago? Kako političar sa prijavljenom zaradom u visini od 140.000 dolara može živjeti život ispunjen luksuznim satovima i palatama?

Sve u svemu, Vladimir Putin živi pravi život ruskog cara i posjeduje brojna bogatstva. Ovo su neka od njih.

Satovi
Putin ima najskuplju kolekciju časovnika, kada posmatramo sve svjetske vođe. Barak Obama i Fransoa Oland posjeduju časovnike koju su vrijedni i manje od 200 dolara, ali Putin ima kolekciju čija je procjenjena vrijednost 750.000 dolara. Najskuplji komad iz njegove kolekcije je Lange & Sohne izdanje, koje je prekriveno kristalnim staklom i ima zlatne kazaljke, koje košta oko pola miliona dolara.

Jahte
Za Vladimira Putina, jedna jahta nije bila dovoljna. On ima flotu koja se sastoji od četiri jahte, strateški raspoređene u njegovoj zemlji. Navodno, jednu jahtu je dobio kao poklon od najbogatijih Rusa, što postavlja pitanje šta je on uradio za njih, kako bi dobio tako skupocjeni izraz njihove zahvalnosti. Njegova najpoznatija jahta košta oko 37 miliona dolara, ima profesionalno dizajnirani enterijer, vinski podrum ispunjen ekskluzivnim izdanjima i bazen sa vodopadom.

Automobili
Vladimir Putin je oduvijek voleo automobile. Kako saznajemo, prvi automobil je dobio na poklon od svoje majke, koja ga je dobila na lutriji. On je tada bio na trećoj godini fakulteta. Kada je odrastao, on je nadoknadio sve nedostatke koje imao tokom mladosti, jer ipak, on je najmoćniji čovjek Rusije. Najnoviji popis njegove automobilske flote broji oko 700 vozila, što je za 699 više od potreba jedne osobe. On čak na raspolaganju ima i Formula 1 automobile, ali kaže da su mu omiljeni oni koji su napravljeni u Rusiji. Najskuplji auto iz njegove flote je specifična limuzina, dizajnirana samo za njega.

Avioni
Za Putina, privatni avioni su svakodnevna stvar. Pored predsjedničkog aviona, Putinova ekstravagancija ide mnogo dalje. On izgleda želi da posjeduje avion svake veličine, koji će mu svakodnevno biti na raspolaganju. Posjeduje ukupno 43 aviona, čija je procjenjena vrijednost milijardu dolara.

Toalet od 75.000 dolara
Već smo pomenuli ljubav prema ekstravaganciji ruskog predsjenika, ali ključni element luksuza u jednom od njegovih aviona je toalet od 75.000 dolara. To vjerovatno na najbolji način prikazuje njegove potrošačke navike i daje dovoljno razloga za budnu pažnju medija.

Palate
On posjeduje 20 masivnih posjeda u čitavoj zemlji, koji koštaju nekoliko milijardi dolara. Sve njegove palate su luksuzne i visokog kvaliteta, a najimpresivnija je struktura u italijanskom stilu, koja vrijedi milijardu dolara. Ovaj projekat je bio obavijen velom tajne tokom izgradnje, tako da mediji nisu imali pristup posjedu.

Helikopteri
Njegova flota helikoptera je naoružana do zuba, za svaki slučaj, ako nekom neupućenom nesrećniku padne na pamet da pokuša da mu naudi. Putin je ipak malo ispod Baraka Obame kada govorimo o helikopterima – Obamina flota vrijedi oko 20 milijardi dolara. Najimpresivniji helikopter njegove flote je Mi-8 koji je u potpunosti prilagođen njegovim željama, bezbjednosti i komforu.

Degustator
Vladimir Putin je nešto poput antičkog vladara – ima dovoljno moći da vlada polovinom planete. On sam sebe definitivno smatra kraljem, jer ima člana osoblja, čiji je zadatak degustacija svih obroka. Zbog mogućnosti trovanja, Putin je odlučio da se osigura na najbolji mogući način. Iako nikada ne biste pomislili da u današnje vrijeme postoji pozicija degustatora hrane, Putinov degustator to radi po čitav dan. (Luxlife)